TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – Kandil’e sondaj 2016’da

Haber Merkezi -Türkiye’nin PKK’nin yönetim yeri olan Kandil Dağı’nda yapacağı petrol arama faaliyetine 2016’da başlayacağı belirtildi.

 

Türkiye gazetesinde, “Kandil’e sondaj 2016’da” başlıklı haberde, Ankara’nın gelecek yılın sonunda Kandil Dağı’nda petrol aramayı planladığı belirtilerek, şu bilgiler yer aldı:

 

“Türkiye ‘çözüm’ün getirdiği huzuru alternatif adımlarla ekonomiye yansıtacak. Daha önce PKK’nın ana üssünün yer aldığı Kandil dağı eteklerinde petrol aranacağını belirten Enerji Bakanı Taner Yıldız, ‘Sondaja başlamayı düşünüyoruz. Gelecek yıl sonunda böyle bir planımız var’ dedi. Yıldız, petrolün PKK ile paylaşılacağı iddiasına da karşı çıktı: Biz Irak ile muhatabız. PKK ile paylaşılacak birimiz olamaz.”

 

“Çözüm süreci” kapsamında yaşanan tartışmalarda bu defa Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş konuştu. Taraf gazetesi, Demirtaş’ın sözleri “Silah bırakmaya Erdoğan çelmesi” başlığıyla verdi. Haberde şöyle denildi:

 

“İzleme Heyeti’nin ilan edilmesiyle birlikte PKK’nın silah bırakması konusunda hükümetle mutabakata varıldığını belirten Demirtaş, Erdoğan’ın ‘olumlu bulmuyorum’ sözleriyle durumun muğlaklaştığını söyledi.

 

İzleme Heyeti’nin müzakerelerin başlaması için çok önemli olduğunu belirten Demirtaş, ‘Bunlar tamamen uzlaşılmış konulardı. Erdoğan, üzerine kararlar alınmış konularda yeniden tartışma başlatmış oldu. Şimdi hükümet, Erdoğan’ın talimatlarına uyacağını söylüyor’ dedi.”

 


HABER BAŞLIKLARI

 


Hürriyet: Bilerek düşürdü

 

Sabah: Kokpitte cinnet

 

Akşam: Alman kamikaze

 

Vatan: Kokpitteki psikopat

 

Taraf: Tekrar kriz tekrar Derviş

 

Türkiye: Mezhep savaşına doğru

 

Yeni Şafak: İran bölgesel savaş çıkardı

 

Milliyet: Körfezde yeni yangın

 

Zaman: Yemen’de Suud fırtınası Ortadoğu barut fıçısı

 

Cumhuriyet: Zararlı fırtına

 

Özgür Gündem: Krizin kaynağı Erdoğan

 

Bugün: Fidan skandalı

 

Star: DEAŞ’ın yerini İran almamalı

 

Habertürk: 11 Eylül kapanı