HDP’nin öncülüğünde 7 parti ve siyasi oluşum ortak koordinasyon kurdu

27-02-2022
Rûdaw
Etiketler İttifak Şii Koordinasyon Çerçevesi HDP
A+ A-

Haber Merkezi  - HDP’nin çağrısı ile 7 siyasi parti ortak bir koordinasyon kurma kararı aldı.

Koordinasyonda HDP, EMEP, Halkevleri, Emek Hareketi Partisi (EHP), Sosyalist Meclisler Platformu (SMF),TİP ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) yer alacak.

18 Ocak’ta söz konusu parti ve oluşumların katılımıyla yapılan ilk toplantının ardından 7 parti ve siyasi hareket dün bir kez daha bir araya geldi.

Toplantı sonrasında ortak bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada, “Toplantı sonucunda ortak mücadele programının inşası, çalışmaların planlanması ve eşgüdümün sağlanması için bir koordinasyon oluşturduk” ifadeleri kullanıldı.

Oluşturulam koordinasyonun genişleme çalışmaların devam edeceği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Savaşa karşı barıştan, sermayenin sömürüsüne karşı emekten, doğanın talanına karşı yaşamdan, eşitlikten, özgürlükten ve demokrasiden yana olan tüm kesimlerle birlikte yürümekte kararlıyız. Savaşa karşı ‘barış hemen şimdi ve her yerde’ iddiasını yükseltmeyi, ekonomik kriz ve zamlar karşısında insanca bir yaşam hedefini gerçekleştirmeyi, 8 Mart, 21 Mart ve 1 Mayıs mücadele ve dayanışma günlerini hayatın her alanında birlikte örgütlemeyi, yerel mücadele platformlarını bütün çevrelerle birlikte güçlendirmeyi ve demokratik mücadele deneyimimizi ve birikimimizi yeni toplumsal hareketlerle buluşturmayı, genişleme çalışmalarını en geniş siyasal ve toplumsal mücadele dinamikleriyle sistematik olarak büyütmeyi karar altına aldık.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli