Liseli Serap’ı kim yaktı?

27-01-2015
Rûdaw
Etiketler Serap Eser CHP Veli Ağbaba Sezgin Tanrıkulu Özgür Özel MİT
A+ A-

Ankara (Rûdaw) – Türkiye’nin anamuhalefeti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), istihbarat elemanlarının toplumsal olaylardaki rolünü parlamento gündemine taşıdı.

 

2009'da İstanbul Küçükçekmece'de bir belediye otobüsüne molotof kokteyli atılmış ve lise öğrencisi Serap Eser yanarak yaşamını yitirmişti.

 

İçişleri eski Bakanı ve MİLAD Partisi Genel Başkanı İdris Naim Şahin, Eser’in ölümüyle ilgili olarak “Küçükçekmece’de otobüse molotof kokteyli atılması sonucunda 18 yaşındaki Serap Eser kızımız hayatını kaybetmişti. Otobüse molotof kokteyli atarak otobüsü kundaklayan kişilerin ne yazık ki istihbarat elemanı olduğu bilgisi edindim"  demişti.

 

CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu ve Parti Meclisi Üyesi Özgür Özel, iddilar üzerine, MİT mensuplarının toplumsal olaylardaki rolünün araştırılmasını talep etti.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na verilen önergenin gerekçesinde Şahin’in iddiaları anımsatıldı.

 

Kobani olayları ve Gezi Parkı protestolarında yaşanan şiddet olayları anımsatılan gerekçede, bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması ve olaylarda sorumluluğu bulunanların tespit edilerek cezalandırılması için bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması istendi.

 

Tanrıkulu, ayrıca Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, lise öğrencisi Serap Eser'in yanarak yaşamını yitirmesine neden olan molotof kokteylini atan kişinin MİT elemanı olup olmadığını sordu.

 

Tanrıkulu, konuyla ilgili başlatılmış veya başlatılacak herhangi bir soruşturma olup olmadığı sorusunu da yöneltti. 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli