OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunun görev süresi uzatıldı

26-12-2019
Rûdaw
Etiketler KHK OHAL Komisyon
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye'de 23 Ocak tarihli 685 Sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile kurulan Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonunun görev süresi 1 yıl daha uzatıldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonunun görev süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin karar Türkiye’nin Resmi Gazete’ sinde yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karar ile OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunun görev süresi 1 yıl uzatıldı.

Söz konusu karar 7075 sayılı Kanun'un 3'üncü maddesi gereğince verildi.

Komisyonu ne zaman kuruldu?

2 Ocak 2017’de Bakanlar Kurulu toplantısında OHAL İnceleme Komisyon'unun kurulmasına karar verildi. 23 Ocak tarihli 685 Sayılı KHK ile 7 üyeli komisyonun kuruldu.

7 üye görevleri süresince kurumlarından izinli sayılacak. Komisyondaki karar ve fiillerine ilişkin üyelere hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluk yüklenmeyecek.

Komisyon, KHK'larla kamu görevinden ihraç, dernek, vakıf, sendika, özel sağlık ve eğitim kurumları ile basın kuruluşlarının kapatılması, emekli personelin rütbelerinin alınması gibi işlemlere ilişkin başvuruları karara bağlamakla görevli.

23 Ocak tarihli 685 sayılı KHK'nın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren komisyonun yasal çalışma süresi iki yıl olarak belirlenmişti. Bakanlar Kurulu, gerek görmesi halinde bu süreyi, bitiminden itibaren birer yıllık sürelerle uzatabilir.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli