DEVA Partili eski asker Gürcan ‘casusluk’ suçlamasıyla gözaltına alındı

Haber Merkezi – DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi eski asker Metin Gürcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında gözaltı kararı verdiği Gürcan'ın İstanbul Bakırköy'deki evinde gece yarısı arama yapıldı. Gözaltına alınan Gürcan'ın buradaki işlemlerin ardından Ankara'ya götürüleceği belirtildi.

Gürcan hakkındaki soruşturmanın "siyasal ve askeri casusluk" iddiasına yönelik yürütüldüğü öğrenildi.

Gözaltına alındığı sırada sosyal medya hesabından açıklama yapan Metin Gürcan, “Siyasi casusluk suçlaması ile göz altına alınıyorum. Polisler evde… Arama yapıyorlar. Şok oldum. Desteğiniz istiyorum” dedi.

2015 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli olan Metin Gürcan “güvenlik analisti” olarak tanınıyordu.

Yeneroğlu: Başkalarının da gözaltına alındığı bilgisi var

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Gürcan’ın gözaltına alınması hakkında açıklama yaptı. “Söz konusu soruşturma bağlamında başkalarının da gözaltına alındığı bilgisi vardır” diyen Yeneroğlu “Partimizin kurucularından Metin Gürcan Bey'in ikametinde Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı üzerine bu sabah 05.00 sularında arama yapılmıştır. Arama kararına göre Metin Gürcan Bey Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın casusluk suçlaması ile ilgili 2020 yılındaki bir soruşturmaya dayanılarak gözaltına alınmıştır. Söz konusu soruşturma bağlamında başkalarının da gözaltına alındığı bilgisi vardır. Metin Bey şu anda sağlık kontrolünde. Tüm desteğimizle süreci yakinen takip ediyoruz. Avukat arkadaşlarımız emniyette, kendilerine gereken hukuki desteği vermekle birlikte soruşturma ile ilgili daha net bilgiler aldıktan sonra kamuoyunu bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.