Erdoğan çözüm için ‘tek yöntem’ sundu

26-11-2014
Rûdaw
Etiketler Erdoğan Kürt sorunu silahlar çözüm
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürt sorunu konusunda, silahların bir kenara konularak siyaset zemininde çözüme kavuşmasının dışında hiçbir yönteme fırsat verilemeyeceğini söyledi.

 

Erdoğan, Ankara’da 4’üncü Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda konuştu. Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

 

“Bu işin çerçevesi, sınırları, marjı bellidir. Bu bir pazarlık, taviz, alma verme süreci asla değildir. Silahlar bir kenara konulacak, ne mesele varsa konuşarak, uzlaşarak, siyaset zemininde çözüme kavuşacak. Bunun dışında hiçbir yola, hiçbir yönteme Türkiye Cumhuriyeti asla fırsat vermez, zemin vermez, imkan da vermez.”

 

Bu çözümde yer almak, katkı sunmak isteyene, her kim olursa olsun süreçte yer olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

 

“Ama üst aklın esaretinde, farklı niyetlerin içine girenlere, sabotaj peşinde, terör ve tehdit peşinde koşanlara da önce millet ardından devlet gereken cevabı verir. Şımarıklığa özellikle de başıbozukluğa, fırsatçılığa, sonu gelmeyen yersiz, tutarsız isteklere milletimizin tahammülü yoktur.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli