Pegasus ‘çok dilde anons’ uygulamasını hayata geçirdi: Yine Kürtçe yok

14 saat önce
Rûdaw
Etiketler Pegasus Hava Yolları Anons Kürtçe Yapay zeka Dil
A+ A-

Haber Merkezi - Pegasus Hava Yolları, kabin içi anonsunu, klonlanmış gerçek bir kaptan sesiyle, misafirlerin kendi ana dillerinde yapmaya başladığını duyurdu. İlk olarak 24 Eylül’deki Sevilla seferiyle başlayan uygulamanın ekim sonu itibariyle, İspanyolca, Arapça ve Rusça konuşulan ülkelere yapılan uçuşların tamamında hayata geçirilmesi planlanıyor. Uygulamada Kürtçenin olmaması dikkat çekti.

Pegasus Hava Yolları, yeni bir projeyi hayata geçirdiğini açıkladı. Pegasus’un İspanyolca, Arapça ve Rusça konuşulan ülkelerdeki uçuş noktalarına yaptığı seferlerde, artık İngilizce anonsu takiben, yapay zeka ile klonlanmış gerçek kaptan sesiyle, ilgili dilde de anons yapılacak.

Proje ilk olarak 24 Eylül’deki Sevilla seferiyle hayata geçirildi. Yapay zeka kullanılarak klonlanan gerçek bir kaptanın sesiyle misafirlere İspanyolca dilinde "Hoş geldiniz" denilerek, yeni hattın açılışına dair bilgiler verildi. Uygulama, ekim sonu itibariyle, ilgili uçuşların tamamında hayata geçecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre; geçtiğimiz yıl Silikon Vadisi’nde kurulan Pegasus Innovation Lab, sektörde yapay zekayla ses klonlama ve farklı dillerde anons sisteminin hayata geçirilmesinin mimarı olarak dikkat çekiyor.

Pegasus bünyesinde görev alan kadın ve erkek kaptanların seslerinin klonlanmasıyla oluşturulan sistem, her uçuşa özel olarak ilgili dillerde dinamik anonslar yapılmasını sağlıyor.

Anonslarda uçuş bilgileri, hava durumu, varış noktası, kaptan adı ve uçuş süresi gibi parametreler, yapay zeka ile her uçuş öncesinde güncellenerek misafirlerle paylaşılacak. Pegasus, bu projeyle misafirlerine kendi dillerinde seslenerek onlara kişiselleştirilmiş ve yenilikçi bir uçuş deneyimi sunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli