İstanbul’da 12 kurşunla öldürülen Suriyeli çocuğun ailesi: Oğlumuz masumdu, sebepsiz yere öldürüldü

İstanbul (Rûdaw) – İstanbul’da 12 kurşunla öldürülen 15 yaşındaki Suriyeli Abdullatif Davvara'nın ailesi, ne kendilerinin ne de oğullarının kimseyle kavga etmediğini, masum olan oğullarının sebepsiz yere öldürüldüğünü belirtti.

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde 15 yaşındaki çocuk 12 kurşunla öldürülürken, olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Öldürülen çocuğun annesi geçen yıl 6 Şubat'ta yaşanan depremde hayatını kaybetmişti. Davvara bu nedenle amcasının İstanbul'daki evinde kalıyordu.

Abdullatif Davvara, öldürüldüğü sırada Gaziosmanpaşa ilçesinde bir parkta kuzenleri ve arkadaşlarıyla birlikte oturuyordu.

Abdullatif Davvara, 21 Eylül’de yüzleri maskeli 2 kişi tarafından sıkıkan kurşunlarla öldürüldü. Parkta Davvara’ya 12 el ateş eden saldırganların da aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Polis, olayın saldırganlarla Davvara arasında muhtemelen daha önce yaşanan bir kavgadan kaynaklandığını açıkladı Ancak Davvara ailesi bunu kabul etmiyor ve kendilerinin saldırganları tanımadığını söylüyor.

6 Şubat depreminde annesini ve kardeşini kaybeden Abdullatif, İstanbul'da bir tekstil atölyesinde çalışıyordu.

Babası Ali Davvara Halepli ve hayatı trajedilerle dolu. Abdullatif ve kuzeni parkta otururken, başlarında motosiklet kaskı olan iki kişi yanlarına yaklaştı. Tek kelime etmeden çocuğa 12 el ateş ettiler. Abdullatif kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ali Davvara oğlunun öldürülmesiyle ilgili, "Kız kardeşimin oğlu Münir bana telefonu açtı. ‘Dayı Abdullatif yaralanmış hastaneye gel’ dedi. Burada çocuk hastanesinde. Hastaneye gittim ve bana (ölüm) haberi ulaştı" dedi.

İddiaya göre Zafer Partisi'ne yakın bazı kişiler göçmenler konusunda halkı kışkırtarak saldırılara ortam hazırlıyor. Bu iddia da polis tarafından araştırılıyor.

Aile ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün “kavga” iddiasını reddediyor.

"Kimseyle kavga etmedik"

Ali Davvara iddiaya ilişkin şunları söyledi:

"Hayır, hayır. O hiç kimseyle kavga etmemişti ve kimse bizi tehdit etmemişti. Biz de kimseyle kavga etmemiştik ve kimse bizi dövmemişti. Başımıza ilk kez böyle bir şey geliyor. Kimse bizi tehdit etmemişti.”

Ali Davvara ve ailesi, Suriye'de iç savaşın başlamasının ardından Türkiye'ye, Adana’ya yerleşti. 6 Şubat depreminde bulundukları bina çöktü, eşi ve bir oğlu hayatını kaybetti. Bunun üzerine Ali Davvara, kalan iki oğlu ile İstanbul'a geldi.

Abdullatif'in kuzeni de cinayetle ilgili şunları söyledi:

"Burada 4 kişi oturuyorduk. Saldırganlar gelip ateş açtı. Park kalabalıktı. Diğerleri kaçtı ve kuzenim burada yere düştü. Daha sonra 4 el ateş edildiğini ve hastanede öldüğünü gördük."

"Hiçbir şey yapmadı"

Abdullatif'in büyükannesi olayı şöyle anlattı:

Evden saçlarını kestirmek için çıktı. Ben daha yeni pazardan gelmiştim. Bana ‘Ebu Ali yaralandı’ dediler, koşarak gittik, baktık yaralı. Hastaneye gittik onu acil servise götürmüşlerdi. Daha sonra onu başka bir hastaneye götürdüler ve ilaçlarını bana teslim ettiler. Hiçbir suçu, günahı yoktu. Bizim bir Allah'ımız var. Hiçbir şey yapmamıştı. Evden işe, işten eve gidip geliyordu. Atölyede dikiş dikiyordu. Bana ‘Ebu Ali öldü’ dediler daha sonra.”

Olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. 5 kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.