Yunan basını yazdı: Sabancı ailesinin kazası nasıl oldu?

26-08-2023
Etiketler Ali Sabancı Yunanistan Tekne Kazası
A+ A-

Haber Merkezi – Türk iş insanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı dün Ege Denizi’nde sürat botuyla kayalıklara çarptı. Ağır yaralanan çifte ilk müdahaleyi Yunan doktorlar yaptı. Yunan medyası kaza anında botu kullanan Ali Sabancı'nın bölgeyi iyi tanıdığını, kazanın “hatalı kullanmadan” kaynakladığını yazdı.

İş insanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'da tatil için gittikleri Leros Adası'nda, denizde kaza geçirdi.

Sabancı çiftinin, akşam yemeği için zodyak botla restorana giderken kayalıklara çarptığı belirtildi. Kazada yaralanan Ali Sabancı'nın dalağının alındığı, AORT damarında sorun olduğu ve Vuslat Doğan Sabancı'nın ise yüzünden yaralandığı belirtildi.

Yunan medyası, 54 yaşındaki Türk iş insanı ve eşinin ağır yaralandığı kazayı yazdı.

İefimerida.gr, kazasının hemen ardından Sabancı ailesine ilk müdahalenin Yunan doktorlar tarafından yapıldığını aktardı.

Ameliyat 7 saat sürdü

Ağır yaralı olarak Leros Hastanesi'ne kaldırılan Ali Sambancı ve eşi, burada 7 saat süren bir ameliyata alındı.

iefimerida.gr'a konuşan hastane müdürü Nikos Charalambis, "Saat 21.30 sıralarında Lipsi'de meydana gelen deniz kazasıyla ilgili Liman Başkanlığı'ndan bilgi aldım. Bir saat içinde bize bir kadın ve ağır yaralı bir erkek getirdiler. Kadın daha ağır yaralı görünüyordu. Yüzü parçalanmıştı. Ancak gerekli tetkikler sırasında ve tomografi incelemesi sonrasında vücudunda yaralar bulunan adamın durumunun daha ağır olduğunu tespit ettik. Dalağı yırtılmış, iç kanama geçirmişti. Durumu çok kötüydü" dedi.

Beş doktor, anestezist ve hemşirelerin hemen ameliyata başladığını belirten Charalambis, “Ameliyat saat 22.30'da başladı ve sabah 5.30'da bitti. Tam 7 saatlik bir ameliyat geçirdiler. 54 yaşındaki adamı ve eşini sabah saatlerinde ambulansla tedavi için Türkiye'ye gönderdik” diye belirtti.

Newsbomb.gr’a konuşan Leros Devlet Hastanesi yetkilileri de, "Ali Sabancı’nın bedeninde çok sayıda kırık ve iç kanama vardı. Eşinin çenesi yerinden çıkmış, dili kesilmişti. Oluk oluk kan döküdü” dedi.

Kazanın olduğu yer, Sabancı'nın birçok kez gittiği bir rota

Gazete, olayın Ali Sabancı’nın lüks teknesini Leipsos'un hemen dışına demirlemesi ve ailesiyle birlikte bölgedeki tanınmış bir restoranda yemek yiyebilecekleri Katsadia'ya ulaşmak için sürat teknesini kullanması üzerine gerçekleştiğini yazdı.

Leipsos belediye başkanı Fotis Maggos, Newsbomb.gr'a verdiği demeçte, işadamının kullandığı teknenin plaja yaklaşık 500 metre mesafede bir kayalığa çarptığını ve çiftin ciddi şekilde yaralandığını belirtti.

Lamire Port sitesi, "Kazanın olduğu yer, Sabancı'nın birçok kez gittiği bir rota ve belki de aşırı güvenden dolayı, olmasını beklemediğiniz bir kaza meydana geldi. Kazadan sonra Sahil Güvenlik botu hemen harekete geçti. Sabancı'yı 5 saatlik personel mücadelesi sonunda hayatta tutmayı başardılar" diye yazdı.

Yunan medyası ayrıca, Ali Sabancı'nın bölgeyi iyi tanıdığını, kazanın “hatalı kullanmadan” kaynakladığını yazdı.

Pegasus’un sahibi Ali Sabancı ve Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı’nın tedavileri İstanbul’da devam ediyor.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli