Kılıçdaroğlu: 'Bayrak ve vatan vazgeçilmezdir' diyen herkesle kucaklaşacağız

26-08-2021
Rûdaw
Etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İki kırmızı çizgimiz var. Bayrağıyla sorunu olmayan, vatanıyla sorunu olmayan, 'Bayrak ve vatan benim için vazgeçilmezdir' diyen herkesle kucaklaşacağız. Bayrağımız ve vatanımız için yeri geldiğinde canımızı vereceğiz. Dolayısıyla yeni bir siyaset anlayışı getireceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Çorum'da düzenlenen "Kanaat Önderleri Buluşması"nda muhtarlar, oda, dernek başkanları ile sivil toplum kuruluşu ve üretici örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'ye yeni bir siyaset anlayışı getireceklerini, bir dönemi kapatacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Ahlaklı, hesap veren, vatandaşını kucaklayan, hiç kimseyi kimliğinden, inancından, yaşam tarzından ötürü ötekileştirmeyen bir siyaset anlayışını getirmek istiyoruz" diye konuştu.

“Alın teri dökenlerin, helalinden kazananların yanlarında olduklarını” dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bizim iki kırmızı çizgimiz var. Bayrağıyla sorunu olmayan, vatanıyla sorunu olmayan, 'Bayrak ve vatan benim için vazgeçilmezdir' diyen herkesle kucaklaşacağız. Bayrağımız ve vatanımız için yeri geldiğinde canımızı vereceğiz. Dolayısıyla yeni bir siyaset anlayışı getireceğiz. Düzgün bir siyaset anlayışı getireceğiz. Bunu yapmak zorundayız" dedi.

"Dış politika barış üzerine inşa edilmişti"

Hükümetin dış politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bizim dış politika hep barış üzerine inşa edilmişti, bütün komşularımızla huzur içinde yaşıyorduk. Suriyelilerle, Iraklılarla, İranlılarla, Mısır, herkesle ilişkilerimiz gayet iyiydi. Sanayicilerimizin işi daha da iyiydi, esnafın işi çok iyiydi. Sınır boyunda hafta sonu otellerde yer bulamazdın. Esnaf memnun, turizmci memnun, otelciler memnun. İnsanlar gelir, Türkiye'de eğlenirler, kendi ülkelerine giderler. Niye kavga ettik? Bana bir Allah'ın kulu çıkıp desin, 'Şunun için kavga ettik'. Bir haklı gerekçe versin. Vermediler. Hadi Suriye ile kavga ettik. Ya Mısır ile ne işin var kardeşim senin? Mısır ile niye kavga ettin? Mısır, o bölgenin kilit taşıdır. Mısır ile Orta Doğu ile bizim tarihsel akrabalığımız var. Ortak kültürümüz var. Kavga etmek değil, barışı büyütmek zorundayız. Bizim iş adamlarımız gitmeli, orada fabrikalar kurmalı. Üretim yapmalı, istihdam yaratmalı. Aldığı kazancı Türkiye'ye getirmeli. Türkiye'yi zenginleştirmeli. Hem onlar kazanmalı hem biz kazanmalıyız. Bunu yapabiliriz, yapmalıyız. Kavganın kime ne faydası olur? Biz kaybettik. 24 saatte Emevi Camisi'nde namaz kılacaktık. 3 milyon 600 bin Suriyeli geldi. Bırakın gitmeyi, şimdi Afganlar var. Ben ırkçılık yapmam ve ırkçılığa karşıyım. Allah'ın yarattığı insana her zaman saygılı olurum. Suriyelilere kızmıyorum. Afganlara da kızmıyorum. Onların bir günahı yok ki. Onları Türkiye'ye getirene kızıyorum. Arkadaş, sen bunları Türkiye'ye getiriyorsun. Asıl sorumlu olan sensin. Biz sorumluyu unutuyoruz, Suriyelilere saldırıyoruz. Suriyelinin bir kabahati yok ki. Sınırı açan Suriyeli mi? Kavgayı başlatan Suriyeli mi? Sen kavgayı başlatırsan, kapıları açarsan Suriyeliler de gelir, Afganlar da gelir. Benim millete sözüm var. Allah nasip eder sizlerin oylarıyla iktidar olursam ben o gün Suriyelileri davulla zurnayla kendi ülkelerine göndereceğim."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli