Meclis’te saldırıya uğrayan DEM Partili Ali Bozan’dan açıklama

6 saat önce
Etiketler Ali Bozan Başbakan Adil Abdulmehdi Adil Karaismailoğlu
A+ A-

Haber Merkezi – Meclis'te yumruklu ve tekmeli saldırıya uğrayan DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, "Sokakta da Meclis'te de sözünü söylemekten sakınan namert olsun" dedi.

TBMM’de yaptığı konuşmada “AK Parti hırsızlık yapıyor” ifadelerini kullanmasının ardından eski bakan ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu'nun tekmeyle ve yumrukla saldırdığı DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, bugün Meclis'te saldırıya dair konuştu.

"Linç girişimiyle bize geri adım attırmaya çalışanlara tek bir sözümüz var. Tek bir geri adım atan namerttir" diyen Bozan, "Biliyorsunuz gerçekler acıdır. Bugüne kadar sokakta da kürsüde de, birilerine acı da gelse gerçekleri söyledik; söylemeye de devam edeceğiz" dedi.

Bozan, "Asgari ücretlinin, emeklinin, memurun, emekçinin, esnafın, Kürt halkının, ezilen hakların ve tüm inançların hakkını savunduk. Savunmaya devam edeceğiz. Sokakta da Meclis'te de sözünü söylemekten sakınan namert olsun” dedi.

Bozan’a saldırı

24 Temmuz’da DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Meclis’te İYİ Parti'nin vergiye dair önergeye ilişkin kürsüde yaptığı konuşmada, “Konumuz vergi. Yoksulla değil, yoksulla, emekçiye ve emekliye yüklediğiniz pardon cebinden çaldığınız vergiler. Diyelim ki bir işçisiniz, emekçisiniz. Bankaya gidip maaşınızı çektiniz. O esnada arkadan biri gelip maaşınızı çaldı. Çok büyük bir kısmını çaldı. Böyle bir durum yaşanırsa ne yaparsınız? İlki önce bağırırsınız. Hırsız var hırsız var dersiniz. Bu hırsızı dava edersiniz. Bu anlattığımı TÜİK AKP sayesinde her ay düzenli bir şekilde yapılıyor” demişti.

Bozan, “Bu işçiler adına ‘hırsız var, hırsız var’ demek istiyorum. AKP hırsızlık yapıyor. AKP hırsızlık yapıyor” dedi. Bunun üzerine AK Parti vekilleri ile Bozan arasında sözlü tartışma yaşandı.

Bu sırada AK Partililer Bozan’a “terbiyesiz” dedi. Bozan, “Terbiyesiz de ahlaksız da sizsiniz” diyerek, tepki gösterdi. AK Partililer kürsüde bulanan Bozan’ın üzerine yürüdü.

Bu sırada Adil Karaismailoğlu, Bozan’a yumruk attı ve tekmeledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli