İstanbul Barosu Şenyaşar ailesine hukuki destek için Urfa’ya gidecek

26-06-2021
Medine Kılıç
Etiketler Şenyaşar ailesi İstanbul Barosu Suruç Urfa Adalet Nöbeti
A+ A-

Erbil Rûdaw- İstanbul Barosu, Urfa’nın Suruç ilçesinde AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu 3 fertlerini kaybeden ve “adil yargılama” talebi ile 110 gündür "Adalet Nöbeti” tutan Şenyaşar ailesini Urfa’da ziyaret edecek.

Eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, geçen hafta seslerini duyurmak için İstanbul’daydı.

Anne-oğul, Suruç Devlet Hastanesi’nde Esvet Şenyaşar ve iki oğlunun linç edilerek öldürülmesi hakkında şimdiye kadar hiçbir şekilde soruşturma açılmamış olmasının büyük bir adaletsizlik yarattığını belirterek saldırının hastane ayağı için ayrı bir soruşturma açılması talebini paylaşmak üzere sivil toplu kuruluşları ile bir araya geldi.

O kuruluşlardan biri de İstanbul Barosu’ydu. Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu ile görüşen anne-oğul, Durakoğlu’na hastanede yaşanan lincin detaylarını anlatarak ayrı bir soruşturma açılması gerektiğini vurguladı.

“Biz o durumu anlatınca Baro Başkanı çok şaşırdı”

Rûdaw’la görüşmenin detaylarını paylaşan Ferit Şenyaşar, “İlk günden itibaren davadaki gelişmelerin neler olduğunu anlattık. ‘İş yeri dosyasını açıyorlar ama hastane dosyasını açmıyorlar’ dedik. Olay aynı, tarih aynı, kişiler aynı ama bir dosyayı açıyorsunuz diğerini açmıyorsunuz... Asıl katliam hastanede gerçekleştiriliyor. Biz o durumu anlatınca Baro Başkanı çok şaşırdı. ‘İstanbul Barosu olarak ne gerekiyorsa yapacağız, olayı takip edeceğiz’ dedi. Biz ’bölge baroları geldiler, dayanışmada bulundular. Sizleri de bekleriz’ dedik. O da kendisi gelemezse bile İstanbul Barosu’ndan bir heyetin mutlaka Urfa'ya gelerek  destekte bulunacağını söyledi, geleceklerine dair söz verdi. ‘Ben ya da yönetim kurulundan arkadaşlarımız geleceğiz ve başsavcı ile konuyu görüşeceğiz. Diğer baro başkanları ile de görüşeceğiz, hukuki olarak gereken her türlü desteği sunacağız’ dedi. Ne zaman gelecekler ne dair tarih vermedi” diye konuştu.

Babası ve iki ağabeyini yitiren Ferit Şenyaşar, Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun kendilerinden dosyanın bir örneğini istediğini belirterek şöyle devam etti:

“Dosyanın bir örneğini istedi. ‘Dosyayı inceleyip ona göre hazırlığımızı yaparız’ dedi. Biz de en kısa zamanda dosyayı kendilerine ileteceğiz. Sosyal medyadan sizi takip ediyorum, yapılanlar kabul edilemez şeylerdir’ dedi. Ama saldırının hastane ayağının ayrıldığını ve onunla ilgili bir soruşturma açılmadığını bilmiyordu. Davayı takip ediyorum, biliyorum ama bu kadar detaydan haberim yoktu’ dedi.”

“Doktorun tweetini yazılı olarak sordum cevap verilmedi”

İş yerinde yaşanan saldırı ile ilgili devam eden davanın İstinaf Mahkemesi aşamasında olduğu bilgisini veren Ferit Şenyaşar, “Hastane kısmında yaşananlarla ilgili ise bir gelişme yok. Bir iddianame yok. Her gün talepte bulunuyoruz ancak taleplerimiz karşılanmıyor. Savcı ya bizimle görüşmüyor ya da bizi görünce odasından çıkıp kaçıyor. En son dava ile ilgili birkaç yazılı soru ilettik dilekçe ile. ‘Dava ne zaman açılacak’ diye sorduk. Ayrıca hastanede çalışan bir doktorun bir tweeti (Esved Şenyaşar’ın linç edildiği anlarda orada bulunan) vardı. ‘Bu tweet gerçeği yansıtıyor mu yansıtmıyor mu’ diye yazılı cevap istedim. Biz cevap beklerken yine kolluk kuvveti gelerek müdahale etti, bizi gözaltına almaya çalıştı.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli