CHP milletvekili oturma eylemi yapacak

Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) resmi olmayan sonuçlara göre Elazığ milletvekili seçilen Gürsel Erol, yarın saat 11.00'den itibaren CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi yapacağını açıkladı.

 

Erol, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, "Koltuk adamlıklarını bırakıp dava adamlıklarına dönecek siyasetçilerin önünün açılması için yarın saat 11.00'den itibaren CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi yapacağım" dedi.

 

Siyasi partilerin parti başarısının iktidar olmakla ölçülebileceğini belirten Erol, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün yaptığı açıklamalara katılmadığını söyledi.

 

Bu konuda dün yaptığı açıklamaları anımsatan Erol, "Genel Başkanın MYK toplantısından sonra seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamalara asla katılmıyorum. Bu sonuçları asla kabul etmiyorum. Bu sonuçlar parti yönetimi için bir başarı değildir. Partinin başarılı olması seçim sonucunda iktidar olup olmamasına endekslidir. Başka bir partinin oy kaybı veya kendi oy kaybımızı gerekçelendirerek bir değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum" diye konuştu.

 

Elazığ ve Tunceli'de CHP'nin milletvekili yok iken milletvekili seçilmeyi başardığına işaret eden Erol, sözlerine şunları ekledi:

 

"Bir partinin başarısı veya başarısızlığı iktidar olup olmamasıyla değerlendirilmelidir. 70 yıldır iktidar olamayan bir partinin oy kaybı ile ilgili iktidar partisinin oy kaybı üzerinden değerlendirme yapmasını doğru bulmuyorum.

 

Artık dönem genel merkez koridorlarında unvanları koruyarak, CHP'nin her seçim sonrası bu mahkumiyeti, mağduriyeti ve bu seçim sonuçlarına mahkum edenlerle bizim gibi halkın içerisinden gelen siyasetçilerin ve CHP'nin gerçek değerlerini taşıyan insanların bir anlamda yüzleşmesi gerektiği düşüncesindeyim. Yarın Ankara'da genel merkez yöneticilerimizin istifası ve partiyi olağanüstü kurultaya götürmeleri ile ilgili genel merkez önünde oturma eylemi başlatacağım.

 

Buna Türkiye'deki CHP örgütlerini ve gönül verenleri davet ediyorum. Bu mantık ve anlayışla 70 yıldır iktidar yapamadığımız bu partiyi iktidar yapma şansımız yok."

 

CHP'yi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğunu, partide onun değerlerine sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Erol, partiye ve Atatürk'ün değerlerine sahip çıkmak için Türkiye genelinde partinin tüm örgütlerini ve CHP'ye oy veren tüm insanları yarın genel merkezin önüne beklediğini ifade etti.