Hüdai Morsümbül'ün 'maaş kesme cezası'na itirazı reddedildi

Haber Merkezi -  Mersin’de görev yapan Türkçe öğretmeni Hüdai Morsümbül’ün, öğrencileriyle Kürtçe ve Arapça konuştuğu gerekçesiyle hakkında “maaş kesme cezası” kararına yaptığı itiraz reddedildi. Morsümbül daha öncede öğrencilerini Kürtçe seçmeli dersi tercih etmesi için teşvik ettiği için “sürgün cezası” almıştı.

Kürt öğretmen Hüdai Morsümbül, öğrencileriyle Kürtçe ve Arapça konuştuğu için hakkında açılan idari soruşturmada “maaş kesme cezası” almıştı. Morsümbül'ün İl Eğitim Müdürlüğü'ne yaptığı itiraz reddedildi. Böylece hakkında alınan "maaş kesme cezası" onanmış oldu.

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Morsümbül’e verilen ceza kendisine tebliğ edilmişti.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Hüdai Morsümbül, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yaptığı itirazın reddedildiğini ve cezanın onandığını duyurdu.

Morsümbül paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kürtçe ve Arapça konuştuğum ve bazı Kürtçe, Arapça kelimeler öğrettiğim suçlaması ile verdiği maaş kesim cezasına itirazımızı reddetti. Ceza onanmış oldu. Wa kirdkî şa bo.”

Mersin il milli eğitim müdürlüğü Kürtçe ve Arapça konuştuğum ve bazı Kürtçe Arapça kelimeler ogrettigim suçlaması ile verdiği maaş kesim cezasina itirazımizi reddetti. Ceza onanmis oldu.
Wa kirdkî şa bo.

— Hüdai Morsümbül (@HudaiMorsumbul) May 25, 2022

Türkçe öğretmeni  Hüdai Morsümbül, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne karara itiraz ettiğini  dair bir dilekçe sunmuştu.

Morsümbül dilekçesinde, Kürtçe ve Arapça derslerini veli ve öğrencilerin talebi üzerine “Türkçe’yi daha iyi kavramaları için değerlendirdiğini” söylemiş, talebin velilerden geldiğini ifade etmişti. 

Morsümbül dilekçesinde velilerin ifadelerine başvurmasını istemiş ve tutumunun ceza değil ödül hak eden bir tasarruf olarak değerlendirilmesini talep etmişti.

Hüdai Morsümbül daha önce; öğrencilerin Kürtçe seçmeli dersi tercih etmesi için başlatılan kampanyaya katıldığı ve onları Kürtçe konuşmaya teşvik ettiği gerekçesiyle görev yaptığı okuldan "sürgün" edilmişti.