Erdoğan: İzleme komitemiz MİT

26-05-2015
Rûdaw
Etiketler Erdoğan MİT
A+ A-

Haber Merkezi –Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'deki mutabakat için "Dolmabahçe'de ben o karenin içinde yer almayı hükümet için doğru bulmadım" dedi. Erdoğan, izleme komitesine karşı çıkma nedenini  ise,"Zaten izleme komitemiz var, MİT şu an o işi yapıyor" sözleriyle açıkladı.

 

NTV'de “çözüm süreci”nin gidişatını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe mutabakatı ve izleme komitesine neden karşı çıktığını anlattı.

 

Erdoğan, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'i kastederek, "O karede olanlardan biri bir televizyon programında milletvekilime 'konuşma lan' diyor. İzleme komitesine gelince, ne demek izleme komitesi. Akil insanları başlattık yürüttük. Bizim istihbaratımız var. MİT bütün bilgileri benimle, başbakanla, emniyetle paylaşıyor" dedi.

 

Erdoğan, "HDP'ye sert eleştiriler yöneltiyorsunuz. Demirtaş'a kanlı diyorsunuz doğru mu?" sorusuna, "6-7 Ekim oalylarında sokağa çekiyorsunuz, bu kan değil mi? Beşinci kattan o Yasin'i atanlardan yana mı yoksa bu milletten yana mı oalcağız. Biz bunları söyleyince biz sert oluyoruz. Onlar yumuşak oluyor"yanıtını verdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “çözüm süreci”nde frene bastınız mı sorusuna ise, "Eğer frene bassaydık bugün Hakkari'de olmazdık" şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli