MAK: Gül, Kürtler arasında olumlu karşılanıyor

26-04-2018
Rûdaw
Mehmet Ali Kulat
Mehmet Ali Kulat
Etiketler Abdullah Gül Kürt illeri 24 Haziran
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Abdullah Gül’ün adaylığının Kürt illerinde olumlu karşılandığını söyledi.

 

Rûdaw TV’nin haber bültenine Katılan Mehmet Ali Kulat, 24 Haziran’da Türkiye’de geçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirdi.

 

Kulat, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anketlerde % 51 oy alamadığını iddia etti.

 

Erdoğan’ın iyi bir lider olduğunu belirten Kulat, şöyle konuştu:

 

“Erdoğan 15 yılda girdiği 10’a yakın seçimin hepsini kazandı. Seçimlerin hepsinde rakiplerine büyük fark attı. Erdoğan siyasi anlamda özgüveni yüksek bir lider.

 

Erken seçim konusunda ittifak ortağı olduğu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talebi oldu.  Türkiye’nin içinde olduğu ekonomik durum ve dış kaynaklı tehlikelerin varlığı ve seçime kadar Türkiye’ye uluslararası operasyonları önlemeye yönelik olarak erken seçim kararı alındı.

 

Erdoğan’a yönelik diktatör, baskıcı tekçi iddilarının boşa çıkarılması için 24 Haziran tarihinde seçime gidilecek. Yaptığımız anketlerde Ak Parti ile MHP’nin oyları % 51’i bulmuyor. İlk turda sonuç alması için % 51 alınması gerekir. Ama Erdoğan’ın bireysel oyları var. Bunun yansımasının nasıl olacağını ilerideki günlerde göreceğiz.

 

Muhalefetin adayı belli olmadığı için anketlerden kesin sonuç alamıyoruz. Sonuçlar muhalefetin adayına bağlı olarak değişiyor. Muhalefet çok güçlü adaylarla çıkarsa seçim ikinci tura kalır. İkinci turda öne çıkan isme göre durum değişikliği olur. Muhalefetin adayı belli olmadığı için vatandaş kime oy vereceğini bilmiyor.”

 

Abdullah Gül’ün aday olması durumunda Ak Parti içinden oy alacağını belirten Kulat, muhalif kesimlerin Abdullah Gül, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday olarak görmek istediklerini ifade etti.

 

Kulat ayrıca, Kürt seçmenin Abdullah Gül’ün adaylığına sıcak baktığını vurguladı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli