Ankara Film Festivali'nde 2 Kürtçe film

26-04-2018
Rûdaw
Ankara -  Ender Özkahraman
Ankara - Ender Özkahraman
Etiketler Kürtçe film Ankara Biryareke Zor Xewno Bêreng
A+ A-

Ankara (Rûdaw) -  Ankara’da Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla 19 - 29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 29. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde 2 Kürtçe film gösterilecek.

 

Kürtçe ‘Biryareke Zor’ (Zor Bir Karar) ile ‘Xewno Bêreng’ (Renksiz Rüya) filmleri Ankara’daki festivale katılan filmler arasında.

 

Rûdaw’a konuşan ‘Biryareke Zor’ filminde rol alan oyuncu Şükran Akti, “Film metaforik bir mesaj veriyor. Gerçekte o bölgede yaşayan kadınların hikayesini anlatıyor. Yani Eylem’in burnune yapmak istemesi sadece bir bahanedir. Eylem bölgedeki baskı, savaş ve fakirlik ortamında var olmak istiyor” dedi.

 

‘Biryareke Zor’ filmi burnunu estetik ameliyat yaptırmak isteyen Hakkarili Eylem isimlik kadının hayatını anlatıyor.

 

Oyuncu Berivan Biral, “Filmde Eylem’İn arkadaşı olan Berfin karakterini oynuyorum. Berfin karakteri çok hoşuma gidiyor. Çünkü Eylem ve Berfin çok iyi arkadaşlar” diye konuştu.

 

Film yönetmeni Ender Özkahraman ise, “Türkiye, İran, Suriye ve Irak’ta Kürtçe film çekmek tamamen o ülkelerin gündemine bağlı. Savaş dönemlerinde destek vermiyorlar. Herkeste bir korku ve endişe oluşuyor” ifadelerini kullandı.

 

Festivalde ayrıca Kürtçenin Zazaki ve Kurmanci lehçesi ile çekilen ‘Xewno Bêreng’ (Renksiz Rüya) Filmi de gösterilecek.

 

‘Xewno Bêreng’  filmi, 90’lı yıllarda yaşanan olayların ortasında kalan ve annesinin ölümünün ardından içine kapanan Mirza’nın hayatını konu alıyor.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli