HDP’den vefat eden Prof. Dr. Kadri Yıldırım için başsağlığı mesajı

26-03-2021
Rûdaw
Etiketler HDP HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Pervin Buldan Mithat Sancar Kadri Yıldırım Prof. Dr. Kadri Yıldırım
A+ A-

Haber Merkezi – HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, beyin kanaması sonucu vefat eden Kürt Prof. Dr. Kadri Yıldırım için başsağlığı mesajı yayımladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın mesajında, “Mamoste Kadri Yıldırım’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” denildi.

"Akademisyen Kadri Yıldırım’ın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrendik" denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi;

“Hayatını Kürt dili çalışmalarına adayan, sayısız bilimsel eseri ardında bırakan, binlerce öğrenci yetiştiren Mamoste Kadri’den çok şey öğrendik. Eserleri, derin birikimi bizimle yaşamaya devam edecek. Yıldırım’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve öğrencilerine başsağlığı diliyoruz.”

Kürtler tarafından "Mamosta" (Öğretmen) olarak tanınan Prof. Dr. Mamoste Kadri Yıldırım 23 Mart’ta beyin kanaması geçirmiş yoğun bakım ünitesinde tedavi altında alınmıştı ancak bu akşam Diyarbakır’da kaldırıldığı özel hastanede yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli