İMC TV'ye karartma ve sözleşme feshi! (YENİLENDİ)

26-02-2016
Rûdaw
Etiketler İmc Türksat Karartma
A+ A-

Ankara / İstanbul (Rûdaw) - İMC TV’nin Türksat üzerinden yapılan yayını kesilirken, sözleşme de feshedildi.

 

Türksat’tan kesintiyle ilgili yapılan açıklamada, “Pazarlama bölümünden gelen talimatla yayını kestik” denildi.

 

Kanalın yayını, saat 15.20 sıralarında Banu Güven’in Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile canlı yayını sırasında kesildi.

 

Sözleşme feshedildi

 

İMC TV ile Türksat AŞ arasındaki sözleşme de feshedildi.

 

Türksat AŞ'den yapılan açıklamada, yetkili idari organlar tarafından verilen yayın lisansı olan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara kapasite tahsis eden Türksat AŞ'nin, 6112 Sayılı Kanun anlamında içerik denetimi yapma görev ve sorumluluğunun bulunmadığı ifade edildi.

 

Bu kapsamda İMC TV ile sözleşme imzalandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

"Ancak şirketimize gönderilen yargı organı yazısı ve ekinde bulunan bilirkişi raporu ile muhatap şirketin PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yaptığı tespit edilmiştir.

 

Milli güvenliğimize yönelik açık tehdit oluşturan yasa dışı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini övücü yayınlar yaptığı yargı organı ile tespit edilen İMC logolu TV ile sözleşmenin devamının beklenmesinin mümkün olmaması, hukukun genel prensipleri ve akdedilen sözleşmenin ilgili maddeleri kapsamında sözleşmesi feshedilerek yayın iletimi sonlandırılmıştır."

 

 Başsavcılık talep etmişti

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu, "PKK/KCK propagandası" iddiasıyla İmc TV'nin TÜRKSAT uydusundan çıkarılmasını talep etmişti.

 

Yazıda, savcılığın 155 Polis İhbar Hattına yapılan bir şikayet üzerine, imc tv hakkında soruşturma başlattığı belirtildiği aktarılmıştı.

 

İMC TV'nin haberine göre soruşturma kapsamında, Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) belirli bir dönemdeki yayınlarıyla bilirkişi ön raporu hazırlandığı, bu raporu ve imc tv'nin bazı tarihlerdeki yayın çözümlerinin TÜRKSAT'a gönderildiği belirtilmişti.

 

İMC TV internet üzerinden yayınını sürdürüyor.

 

Karartılan 7’nci kanal oldu

 

Gülen Cemaati'ne (Hizmet Hareketi) yakın Samanyolu TV, Bugün TV, Kanaltürk, Mehtap TV, Irmak TV ve Yumurcak TV'nin de bulunduğu kanallar daha ,nce TÜRKSAT'tan çıkartılmıştı.

 

Karar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TÜRKSAT'a gönderilen "Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ), ait yayın kuruluşlarının devlet imkânlarından men edilmesi talebi" yazısının ardından alınmıştı.

 

TÜRKSAT'tan önce Digitürk de yine savcılıktan gelen bir yazı ardından sözkonusu kanalları platformundan çıkartmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli