Interpol'ün yeni başkanı BAE'den Ahmed Nasser Al Raisi oldu

Haber Merkezi - Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) İçişleri Bakanlığı Başmüfettişi Tümgeneral Ahmed Nasser Al Raisi, Uluslararası Polis Teşkilatı'nın (Interpol) yeni başkanı seçildi.

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) 89’uncu Genel Kurul Toplantısı'nın 3. gününde yeni başkanın seçilmesinin ardından başkan yardımcıları ve delegeler de belirlendi.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nden düzenlenen toplantının son gününde başkan, başkan yardımcıları ve delegelerin belirlendiği seçimler yapıldı.

Interpol’ün resmi Twitter hesabından yapılan açıklamda, Ahmed Nasser Al Raisi'nin dört yıl boyunca Interpol Başkanı olarak görev alacağı duyuruldu.

Al Reisi’nin, seçimlerin üçüncü turunda oyların yüzde 68,9'unu aldığı kaydedildi.

Teşkilatın günlük yönetiminden sorumlu olan isim ise yine Genel Sekreter Jürgen Stock olacak.

Interpol başkanlığı daha çok sembolik bir nitelik taşısa da, teşkilatın genel kurul toplantılarına başkanlık etme gibi görevler nedeniyle önemli bir role sahip.

BBC’ye göre, Al Raisi, İngiliz akademisyen Michael Hedges ve BAE'li muhalif Ahmed Mansur gibi siyasi tutuklulara işkence edilmesinden sorumlu tutuluyor.

Euronews'un aktardığına göre, genel kurul öncesi Fransız milletvekilleri Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un doğrudan müdahil olmasını isterken Alman milletvekilleri Al Raisi'nin adaylığının Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi'ne aykırı olduğunu savunarak seçilmesinin Interpol'ün saygınlığına darbe vuracağını belirtmişti.