Davutoğlu: Erdoğan görüşme talebimize henüz geri dönmedi

25-10-2023
Rûdaw
Etiketler Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi Erdoğan İsrail Filistin
A+ A-

Haber Merkezi - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşme talebine henüz geri dönmediğini söyledi.

Davutoğlu, "Dünden bu yana arkadaşlarımız özel kalemlerine ulaşıp bu talebimizi iletmeye çalışıyorlar. Ayrıca kamuoyuna açık bir teklifim olmuş olduğu için ayrıca bir davete gerek olmadan organize ediliyor olması lazımdı. Ümit ederiz bu konuda olumlu bir cevap verilir” dedi.

Ahmet Davutoğlu, BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Alexei Erkhov ile büyükelçilik binasında Filistin ile ilgili görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Mitinge davet edilmedik”

Erdoğan’ın görüşme talebine henüz geri dönmediğini belirten Davutoğlu, ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

“Dünden bu yana arkadaşlarımız özel kalemlerine ulaşıp bu talebimizi iletmeye çalışıyorlar. Ayrıca kamuoyuna açık bir teklifim olmuş olduğu için ayrıca bir davete gerek olmadan organize ediliyor olması lazımdı. Ümit ederiz bu konuda olumlu bir cevap verilir. Bütün bu konularda ara buluculuk yapacak birisi varsa o da benim. Bu konuda yapabileceğim katkıyı kendisine sunmak isterim. Özel bazı girişimlerde bulunmayı da kendilerine teklif etmeyi düşünüyorum. Tabi bu kendilerinin de takdirleri. Hala bu teklifimi sizin aracılığınızla da iletiyorum. Netenyahu’nun elini sıkanların Türkiye’de kendileriyle birlikte de çalışmış Başbakan’a el uzatmamaları herhalde kamuoyunun takdirine sunulur.”

AK Parti’nin İstanbul’da yapacağı “Büyük Filistin Mitingi’ne” davet edilmediklerini de bildiren Davutoğlu, “Şu ana kadar hükümetin attığı adımlar son derece cılız adımlar, son derece ürkek adımlar” dedi.

Ahmet Davutoğlu MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Türkiye’nin Gazze’ye müdahale etmesi yönünde çağrıda bulunmuştu. Davutoğu da Bahçeli’nin çağrısına katılmış ve bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan görüşme talebinde bulunmuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli