Dedeoğulları ailesi katliamı: Savcılık, valilik ve kaymakamlığa koruma talebinde bulunmamış

25-09-2021
Rûdaw
Etiketler Dedeoğulları Konya Abdurrahman Karabulut
A+ A-

Haber Merkezi - Konya’daki ırkçı saldırıda 7 ferdi öldürülen Dedeoğulları ailesi hakkında daha önce verilen koruma kararına ilişkin soruşturmayı yürüten Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, valilik ve kaymakamlığa ailenin korunmasına dair bir talepte bulunmadığı ortaya çıktı.

Ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut, Twitter hesabından paylaştığı belgelerle koruma talebine rağmen savcılığın gerekli girişimlerde bulunmadığını ortaya koydu.

Abdurrahman Karabulut, “Konya valiliği ve meram kaymakamlığına, müvekkillerim için, savcılığa yaptığımız koruma talebine ilişkin bir müracaat olup olmadığını sorduk. Gelen cevap; savcılığın, bir koruma talebinin olmadığı iletildi. Katliamın sorumlusu, soruşturmayı yürüten savcılıktır. Hesap vereceksiniz!” ifadeleriyle katliamın sorumlularına dikkati çekti.

Ne olmuştu?

Konya'nın Meram ilçesinde 30 Temmuz’da Dedeoğulları ailesine düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi yaşamını yitirmişti.

12 Mayıs'ta da saldırıya uğrayan ailenin yaşadığı eve giren silahlı saldırgan 7 kişilik ailenin tamamını öldürerek evlerini ateşe vermişti.

Evde çıkan yangın söndürülürken, Yaşar Dedeoğulları, Barış Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Serap Dedeoğulları, İpek Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları ve Sibel Dedeoğulları’nın cansız bedenleri bulunmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli