TÜRKİYE BASIN ÖZETİ - 25 Eylül Pazar

25-09-2016
Rûdaw
A+ A-

YENİ ŞAFAK: İkinci kalkışma çok yakında

 

15 Temmuz günü gazetemizin Ankara temsilciliğini ziyaret ederek ilk kalkışmayı haber veren emekli Albay Hasan Atilla Uğur, üst akıl destekli yeni bir darbe hazırlığına ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı.

 

Albay Hasan Atilla Uğur, “İkinci kalkışmaya hazır olun. Çok net bilgi olarak söylüyorum: İkincisi daha kanlı olacak. Bugün bir zafer sarhoşluğu içindeyiz. Ben sizin aracılığınızla Türkiye'yi uyarıyorum. Kimse 'Tamam bu iş bitti, Türkiye rayına oturdu, artık Amerika başka bir şey yapamayacak, FETÖ başka bir şey yapmayacak, PKK başka bir şey yapamaz, biz belini kırdık bu örgütlerin' falan demesin. Bu bizi, hazırlanmakta olan kalkışmada tamamen başarısızlığa götürür. Paramparça oluruz” dedi.

 

HÜRRİYET: FETÖ yedirip içirdi

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD temaslarının ardından yurda dönerken uçakta kendisini takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i iade etmeyen ve ABD’de tutuklanması yönündeki taleplerine yanıt vermeyen ABD’yi Reza Zarrab üzerinden de eleştirdi.

 

Suriye’de DEAŞ’a yönelik operasyonlar hakkında harita üzerinden açıklamalar yapan Erdoğan, Rakka operasyonu konusundaki askeri şartların ABD’ye iletildiğini açıkladı.

HABERTÜRK: O saldırgan Türk çıktı!

 

ABD'nin Washington eyaletine bağlı Burlington'da, bir alışveriş merkezinde silahlı saldır düzenleyen ve 5 kişinin ölümüne yol açan kişinin Türk olduğu ortaya çıktı. Polis AVM güvenlik kameralarından edindiği görüntü ve fotoğrafları kamuoyuyla paylaştıktan sonra, gelen ihbarlar sonucu silahlı saldırganın kimliğini belirledi.

 

Saldırının meydana gelmesinden sonra, görgü tanıkları tarafından hispanik asıllı olduğu öne sürülen silahlı saldırganın 20 yaşında, Arcan Çetin adında bir Türk olduğunu belirledi. Arcan Çetin, polis tarafından yakalandıktan sonra gözaltına alındı.

 

CUMHURİYET: Türkiye'nin 'Çöp' riski

 

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, önceki gece Türkiye’nin kredi notunu Baa3 seviyesinden Ba1’e indirdi. Böylece Türkiye’nin notu, üç kredi derecelendirme kuruluşunun ikisi tarafından yatırım yapılabilir seviyenin altına inmiş oldu. Peki bu ne anlama geliyor? Yatırım yapılabilir seviyenin altındaki notlar ‘çöp seviyesi (junk)’ olarak adlandırılıyor.

 

Kredi derecelendirme kuruluşlarının yatırım düzeyinde not vermesi bir ülkeye gelen yatırımları ve borçlanmayı olumlu yönde etkiliyor. Uzun vadeli uluslararası yatırım fonları ve finansal fonlar, bir ülkeye yatırım yaparken “en az iki kredi derecelendirme kuruluşundan yatırım yapılabilir nota sahip olma şartını” kriter olarak belirliyor.

 

Türkiye, bu indirimle birlikte bu şartı artık yerine getiremiyor. Özetle Türkiye ‘süper lig’den düştü. İndirimle birlikte, tasarruf açığı olduğu için zaten dış finansman ihtiyacı yüksek olan Türkiye’nin, bu finansmanı elde etmesi zorlaşacak.

 

SABAH: Bütün trafik cezaları siliniyor

 

4 milyon 250 bin kişi yaklaşık 6 milyar liralık trafik cezası borcundan yapılandırma ile kolayca kurtulabiliyor. Ekim sonuna kadar başvuranların borcu, yapılandırma ile düşecek, isteyen peşin isteyen taksitli ödeme yaparak temiz sayfa açacak.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli