Kayıp 8 yaşındaki Narin’e ilişkin Diyarbakır Valiliği’nden açıklama: ‘O iddia gerçek değil’

Haber Merkezi – Diyarbakır Valiliği, 21 Ağustos'ta Kuran kursundan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölü bulunduğuna yönelik sosyal medyada yayılan iddiayı yalanladı.

Valilik yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı sosyal medya hesaplarında; kayıp olarak aranan Narin Güran'ın (8) cenazesinin bulunduğuna yönelik yapılan paylaşımlar  gerçeği yansıtmamaktadır.

Kayıp kız çocuğu Narin GÜRAN‘ın bulunabilmesi amacı ile Valiliğimiz koordinasyonunda AFAD İl Müdürlüğümüze ve İl Jandarma Komutanlığımıza baglı ekiplerce geniş çaplı arama faaliyetine titizlikle devam edilmektedir.

Vatandaşlarımızın, sosyal medya hesaplarında paylaşılan bu tarz asılsız iddialara itibar etmemeleri rica olunur.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Ne olmuştu?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos’ta öğleden sonra Kuran kursuna giden Narin Güran, kurs çıkışı evine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla arama yaptı.

Köylülerle birlikte yapılan aramadan da sonuç alınmayınca saat Narin’in babası Arif Güran akşam 20.15’te karakola giderek kızının kayıp olduğu ihbarında bulundu.

İhbar üzerine bölgeye Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat Timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri(JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi’nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Çalışmalarda jandarmaya ait helikopterle de havadan destek verdi.

Ayrıca Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlar arandı.

Arama çalışmalarında 22 Ağustos gece saatlerinde yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Güran ailesinin evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan terlik, Narin’in anne ve babasına gösterildi. Çift, terliğin kızlarına ait olduğunu söyledi. Terlik incelenmek üzere jandarma tarafından laboratuvara götürüldü. Ancak, aile daha sonra terlik numarasının Narin’inkinden farklı olduğunu ifade etti.