Şarkıcı Gülşen tutuklandı

25-08-2022
Etiketler Gülşen
A+ A-

Haber Merkezi – Hakkında soruşturma açılan şarkıcı Gülşen, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçu gerekçesiyle gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen Gülşen tutuklandı.

Şarkıcı Gülşen'in (Gülşen Çolakoğlu) sahnede imam hatip liseliler ile ilgili "İmam hatipte okumuş. Sapıklığı oradan geliyor” ifadeleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Gülşen, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçu gerekçesiyle polis ekipleri tarafından evinde gözaltına alındı.

Yaklaşık 4 saat emniyette ifade veren Gülşen işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta da ifadesi alınan Gülşen, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği, Gülşen'in "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Oda TV’nin haberine göre Emniyet’teki ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Gülşen’in ifadesinde şunları söylediği aktarıldı:

 “Ben orkestrama hitaben ‘beni seyircilerimin arasına omuzlarınızda taşıyın demem üzerine’ bana orkestra arasından ‘seni imam taşısın’ şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç ile aramızda geçti.

Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven fırsat eşitliğine inan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım. Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından ne amaçla servis edildi bilemiyorum.

Ancak provokatif amaçlı servis edildiğini düşünüyorum. Ben imam hatiplileri ya da ülkemizin bir kısmını kötülemek onlara hakaret etmek amacıyla asla bu konuşmayı yapmadım.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli