Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta eylemine polis müdahalesi

25-08-2018
Rûdaw
Etiketler Cumartesi Anneleri
A+ A-

Haber Merkezi- İstanbul’da polis ekipleri, Cumartesi Anneleri’nin 700. hafta oturumuna sert şekilde müdahale ederek, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

 

Gözaltında kaybedilen evlatlarının hesabını sormak için 700 haftadır Galatasaray Meydanı’nın oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri ’nin 700. haftaya giren eylemi Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

 

Muhabirimiz, Cumartesi Anneleri’nin, 700'üncü haftaya hazırlık için sabah saatlerinde İnsan Hakları Derneği'nde (İHD) bir araya geldiğini aktardı.

 

Kırmızı güller ve karanfillerle derneğe gelen Cumartesi İnsanları, üzerinde Cumartesi Anneleri yazan tişörtleri giydi. Görev dağılımının ardından hazırlanan pankart ve fotoğraflar Galatasaray Meydanı'na taşındı. Meydanın etrafını saran polisler Cumartesi İnsanları'nın meydana girişini engelledi.

 

Alana çok sayıda takviye polis birlikleri çağrılırken, çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

 

 


Polis toplanan kalabalığı dağıtmak için biber gazı ve plastik mermi kullandı.

 

Cumartesi Anneleri ’nin eyleminin yasaklanmasının ardından İçişleri Bakanı’nı arayan Sezgin Tanrıkulu eylemin bizzat Süleyman Soylu’nun emriyle yasaklandığını açıkladı. 

 

Polis, alana girmek isteyenlere izin verilmeyeceğini eylemin İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandığını belirtti.

 

Polisler kitleyi Tünel'e doğru uzaklaştırdı.

 

Cumartesi Anneleri 'nin eyleminin yasaklanmasına MAZLUMDER Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da tepki gösterdi.

 

Ahmet Faruk Ünsal, "Beyoğlu Kaymakamlığının 699 hafta Galatasaray Meydanı’nda yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri’nin etkinliğini yasaklaması kabul edilemez! Ohal’i olağan yasalarla hayata geçirerek yasaklarını genişletmek istemelerinin bir örneği yaşanıyor" mesajı paylaştı.

 

HDP parlamenteri Hüda Kaya’nın aralarından bulunduğu HDP ve CHP’den bazı parlamenterler de kalabalığa destek için alanda bulundu.

 


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli