Hurdadan Özal heykeli

25-08-2015
Rûdaw
Etiketler Hurda Özal Heykel
A+ A-

Haber Merkezi - Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim görevlisi Rüçhan Keçeçi, 3 bin 500 civarında hurda malzeme ve atık metal parçası kullanarak Türkiye’nin 8′nci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın heykelini yaptı.

 

Özal'ı birebir tasvir eden heykelinde bıyık ve saçları oluşturmak için bin-bin 500 adet çivi teli kullanan Keçeçi, bunları bir doktorun hastasına saç nakli yapması gibi kaynak makinesi kullanarak tek tek işledi.

 

Keçeçi, Özal'ı birebir tasvir eden heykelinde yüz kısmını oluşturmak için araç dişlisi, kar zinciri, kaporta, somun, mil, çivi teli gibi çeşitli hurda malzemelerinden faydalandı.

 

Rüçhan Keçeçi, Özal'ı birebir tasvir eden heykelini hurda araç parçaları ve atık malzemeleri doğal hallerinde kullanarak kaynak makinesi ve spiral gibi el aletleri yardımıyla yaklaşık 6 ay gibi bir sürede tamamladı.

 

Yaklaşık 9 yıldır daha çok hurda araç parçalarını kullanarak sekiz köşe şapkalı Gakgoş, Nasrettin Hoca'nın eşeği, yeniçeri askeri, amazon kadın, terminatör ve uzay arabası adını verdiği çeşitli heykeller yapan Keçeci, heykellerinin büyük ilgi görmesi üzerine son 2,5 yıldır farklı illerde sergiler açıyor. (Ajanslar) 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli