MSB'den Rojava'ya gönderilen Avenger Hava Savunma Sistemi'ne ilişkin açıklama

9 saat önce
Rûdaw
Etiketler MSB Türkiye ABD IŞİD PKK DSG
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, ABD’nin Rojava’ya Avenger Stinger Hava Savunma Sistemi verdiğine ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık kaynakları sistemlerin ABD’nin kendi üslerine gönderdiğini öne sürdü.  

T24’te yer alan habere göre, MSB kaynakları Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid’in eşi Shanaz İbrahim Ahmed’in “TSK’nın operasyonları sivil halka zarar veriyor” açıklaması ve “ABD’nin Suriye’ye yaptığı hava savunma sistemi takviyelerini PKK’ya verdiği” iddialarına ilişkin şu cevabı verdi:

“TSK’ya yönelik söz konusu iddialar asılsızdır. Ayrıca, bu açıklama ve ithamların, Irak’ın genelini yansıtmadığı açıktır. Kaldı ki Irak tarafı da PKK’yı yasaklı örgüt olarak ilan etmiştir. Ülkemiz kardeş Irak ile bu türden asılsız iddialar üzerine diyalog geliştirmemektedir. Türkiye olarak ikili ilişkilerimizi her alanda geliştirmek istiyoruz. Bu alanlardan biri de terörle mücadeledir. Irak’ın kuzeyinde kilit kapanacak ama terörle mücadele hiçbir zaman bitmeyecek. ‘Terör’ kelimesi bu coğrafyadan tamamen silinene kadar mücadelemiz devam edecek.”

Kaynaklar, ABD’nin Rojava’ya Avenger Stinger Hava Savunma Sistemlerini naklederek bunları Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) verdiği iddialarına dayandırılarak yazılan haberlere ilişkin de şu açıklamayı yaptı:

“TSK, savunma ve güvenlik konusunda her gelişmeyi yakından takip etmektedir. ABD, bölgede bulunan kendi üslerinin hava savunmasını sağlamak maksadıyla Avenger stinger Hava Savunma Sistemleri göndermiştir. Müttefikimiz ABD'den beklentimiz, daha önce IŞİD ile mücadele bahanesiyle terör örgütü PKK/YPG-SDG'ye verdiği tüm yardım ve desteği sonlandırması, bir terör örgütüyle iş birliği yapılarak başka bir terör örgütüyle mücadele edilemeyeceğini anlaması ve terörle mücadelemize samimi destek vermesidir.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli