Dersim’de 5 günlük eylem yasağı kararı

25-07-2024
Rûdaw
Etiketler Dersim Yasak Valilik Eylem
A+ A-

Haber Merkezi – Dersim’de, kent genelinde 5 gün süreyle miting, konser, toplantı ve gösteri yürüyüşü gibi etkinliklere yasak getirildi.

Dersim Valiliği, açık alanlarda yapılması planlanan basın açıklaması, toplantı ve gösteri yürüyüşü, miting, açık yer toplantısı, protesto eylemi, oturma eylemi, anma programları, stand açmak, imza kampanyası düzenlemek, konser- şenlik gibi organizasyonların 5 gün süreyle yasaklandığı duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Mezkur kanun hükümleri çerçevesinde Valilik ve Kaymakamlık makamının uygun göreceği etkinlikler dışında Tunceli il sınırları içerisinde meydan, cadde, sokak, yol, park gibi umuma açık alanlarda; basın açıklaması, toplantı ve gösteri yürüyüşü, miting, açık yer toplantısı, protesto eylemi, oturma eylemi, anma, açlık grevi, stand açmak, imza kampanyası, konser, şenlik, el ilanı bildiri, broşür dağıtmak, afiş, poster açmak, meşale yakma ve taşıma, sinevizyon gösterimi vb. tüm eylem ve etkinliklerin 25.07.2024 günü saat 00.01 ile 29.07.2024 günü saat 23.59'a kadar beş (5) gün süreyle Mülki Amirin iznine bağlanması kararı alınmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli