Orta Anadolu Kürtlerinden referanduma tam destek

Ankara (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi’nde alınan bağımsızlık referandumu kararını sevinçle karşılayan Orta Anadolu Kürtleri, bunun önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, tüm Kürtlerin referanduma destek olması gerektiğini belirtiyor.

 

Türkiye’nin Orta Anadolu bölgesinin Ankara, Konya, Kırşehir ve Aksaray kentlerinde bir milyondan fazla Kürt yaşıyor.

 

Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül’de yapılacak bağımsızlık referandumu, Kürtlerin yaşadığı hemen yerde yakından takip ediliyor. Bu yerlerden biri de Orta Anadolu.


Orta Anadolu kentlerinde yaşayan Kürtler de diğer yerlerde yaşayan Kürtlerin çoğunluğu gibi bağımsızlık referandumuna destek veriyor.

 

Rûdaw’a konuşan Orta Anadolu Kürtleri Vakfı Başkan Yardımcısı Reşit Karakuyu,  bağımszılık referandumuna destek verdiklerini belireterek, şunları kaydetti:

 

“Kuzey Kürdistan Kürtleri tamamıyla bunu destekliyor. Biz de Anadolu Kürtleri olarak, karşı olan tek kişi bile yok, herkes sıcak bakıyor. Başka yerlerde olduğu gibi, bu bölgede de farklı siyasi fikirlere sahip insanlar var ama hangi siyasi fikirden olursa olsun herkes Kürdistan’ın bağımsızlığını destekliyor. Bu onları çok mutlu ediyor.”


Orta Anadolu Kürtlerinden biri olan siyasetçi İbrahim Güçlü de “referandumun bağımsızlığın yolunu açmasını umduğunu” belirtiyor.

 

İbrahim Güçlü, şu ifadeleri kullandı:

 

“Devletleşme referandumu sürecinin, Kürtlerin birliklerini sağlama ve önlerini görme konularında imkan sağlayacağını düşünüyorum. Elbette bunun için hükümet ve Kürdistan Başkanı tarafından çok önemli çalışmalar yapılıyor ama bugün her Kürt’ün görevi, referandum için çalışmaktır.”

 

Rûdaw mikrofonlarına konuşan Orta Anadolu Kürtleri, referanduma destek verdiklerini belirtiyor.

 

Osmanlılar döneminde Orta Anadolu’da yerleştirilen Orta Anadolu Kürtleri; Ankara, Konya, Kırşehir ve Aksaray kentlerinde yaşamlarını sürdürüyor.