Erdoğan, İsveç Başbakanı Andersson ile telefonda görüştü

25-06-2022
Etiketler Recep Tayyip Erdoğan İsveç Magdalena Andersson Türkiye NATO
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsveç'in NATO üyelik talebine dair hususlar ele alındı.

Erdoğan, görüşmede, İsveç'in “PKK ve YPG'ye karşı somut tavır değişikliğine gitmesi gerektiğini” belirterek, bu noktada İsveç'ten Türkiye'nin endişelerini giderecek elle tutulur bir açılım görmediklerini ifade etti.

Silah ambargosu ve savunma sanayisi sektörüne yönelik yasal ve fiili kısıtlamaların kaldırılmasının yanı sıra iade ve sınır dışı taleplerinin karşılanmasını da beklediklerini vurgulayan Erdoğan, bütün bu hususlarda bağlayıcı taahhütleri somut ve net uygulamalarla birlikte görmek istediklerini kaydetti.

Öte yandan İsveç Başbakanı Magdalena Andersson da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Erdoğan ile İsveç'in NATO başvurusuna ilişkin önemli bir görüşme yaptıklarını söyledi.

Andersson, önümüzdeki hafta Madrid'de yapılacak NATO zirvesinde Erdoğan ve diğer liderlerle bir araya geleceklerini belirterek, NATO Zirvesi öncesinde ilerleme kaydetmenin önemi üzerinde hemfikir olduklarını belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli