Baba-kız mülteciler için Manisa’dan İzmir’e koştu

25-06-2021
Şevket Herki
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Mülteci Göçmen İznir Koşu
A+ A-

İzmir (Rûdaw) - Rojhılat’ın Sine şehrinden gelerek Türkiye'nin Manisa kentine yerleşen baba-kız mülteciler için Manisa- İzmir yolunu koşarak geçti.

Ebbas Zendî ve kızı Kürdistan Zendî bu eylemle dünyanın dikkatini göçmenlerin yaşadıkları sorunlara çekmek istiyor.

46 kilometrelik yolu yaklaşık 40 derece sıcaklığın altında koşan baba-kız aynı zamanda mülteci çocukları spor yapmaya teşvik etmek istiyor.

Rûdaw muhabiri Şevket Herki’ye eylemlerinin amacını anlatan Ebbas Zendî, “7 yıldır Türkiye'de mülteci olarak yaşıyorum. Ülkelerini baskılar nedeniyle terk etmek zorunda kalan mültecilere destek olmak için kızım Kürdistan'da birlikte insani ve aynı zamanda sportif bir harekette bulunmak istedik” dedi. 

Ebbas Zendî, aynı zamanda mühendis. Zendî, Manisa'da hem spor hem de mühendislik dersleri veriyor.

13 yaşındaki Kürdistan Zendi de özellikle mülteci çocuklara spor ile mesaj vermek istiyor. Zendî göçmen çocuklarının spora ve sportif aktivitelere ağırlık vermelerini dileyerek, “Bu yolu koşabilmek için yaklaşık 2 aydır çalışıyorum. Mesajımızı sporla, koşarak vermek istiyorum. Aynı zamanda sporun ne kadar önemli ve gerekli olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Benim için önemli bir uğraş. Göçmen çocuklar da spor yaparak yaşadıkları sıkıntıların üstesinden rahat daha gelebilirler” diye konuştu.     

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli