Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dersim Belediyesi’ne otobüs hibe etti

25-05-2024
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Diyarbakır Büükşehir Belediyesi Dersim Belediyesi Serra Bucak Birsen Orhan Cevdet Konak
A+ A-

Dersim (Rûdaw) –  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dersim Belediyesi’ne 5 yıl süreyle otobüs hibe etti. Hibe edilen otobüs, yeraltı çarşısı üstünde teslim edildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kendi meclisinden çıkarttığı karar ile 2018 model şehiriçi yolcu otobüsünü Dersim Belediyesi’ne 5  yıl süreyle hibe etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak’ın da katıldığı törende hibe edilen otobüs yeraltı çarşısı üstünde teslim edildi.

Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Orhan, Serra Bucak’a üzerinde Kırmanciye renklerini barındıran ve Dersim’i simgeleyen puşi hediye etti.

Devir teslim sırasında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, “Toplumcu ve halkçı belediyecilik mümkün diyenler için 31 Mart önemli bir seçimdi. Bundan sonra önümüzdeki 5 yılda halklarımızla birlikte karar alarak, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla önemli çalışmaları açığa çıkartacağız. Bugün buraya sadece Amed’in selamlarını getirmedik. Aynı zamanda bir protokol eşliğinde bir adet belediye otobüsü de getirdik” dedi.

Hibe edilen otobüsü Dersim halkının hizmetine sunmaktan mutlu olduklarını belirten Serra Bucak, “Umuyoruz ki bunun devamı da başka türlü çalışmalara gelecek. Kadın kooperatifleri, ekoloji çalışmaları gibi faaliyetler Dersim ve Amed arasında sürdürülebilir. Ve elbetteki Peri seçimlerine de değinmek istiyorum. Peri’deki eşbaşkanlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

“Toplu taşımada yaşadığımız sorunları kısmen hibe edilen otobüsle çözeceğiz”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanlarının Dersim’de yaşanan toplu taşıma sorununu halktan öğrendiğini belirten Dersim Belediye Eşbaşkanı Cevdet Konak, “Bu hibeye yaklaşık 2 ay önce karar vermişlerdi. Bugün toplu taşımada yaşadığımız sorunları kısmen hibe edilen otobüsle çözeceğiz. Ve buradan bir çağrı daha yapıyoruz. Sayın eşbaşkanlarımız Dersim’e sık sık gelsinler ki, her gelişinde bir araç getirsinler” dedi.

Törenin ardından Dersim Belediyesi’ni ziyaret eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Rudaw’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Dersim'de olmak elbette her zaman çok güzel. Bir kere buranın coğrafyası, buranın dağları bizi karşılıyor, Munzur bizi karşılıyor bu açıdan çok güzel, eş başkanlarımızla bir araya gelmek çok güzel. Peri'nin 2 Haziran'da yeniden kazanacağı DEM Parti seçim çalışma katılabilmek güç vermek, dayanışmak bir o kadar güzel.

Ve elbette Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak Dersim'in toplu taşımasına bir nebze katkı olsun diye bir otobüs  görevlendirdik beş yıl süreliğine. Bunu da birlikte burada teslim etmiş olmak ve Dersim halkının bu umudunu dayanışmasını gözlerimizle görmek çok iyi geldi bize.

Bu  güzel bahar ayında yaza girerken Dersim'de olmak ayrıcalıktır. Bütün arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz. Dayanışmayla ve hep birlikte projelerimizle birlikte yürüteceğimiz çalışmalarla beş yıl inşa edeceğimiz bir süreç bekliyor bizi. Teşekkür ediyorum eş başkanlarımıza.”

Dersim Belediye Eş Başkanları Cevdet Konak ile Birsen Orhan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak daha sonra İHD Dersim Şubesi tarafından Seyit Rıza Parkı’nda Cumartesi Anneleri’nin 1000. hafta eylemine destek verdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli