İdris Ahi Van’da miting yaptı: Bundan sonra yerli Kürt belediyede olacak

25-03-2024
Etiketler İdris Ahi Van Miting
A+ A-

Haber Merkezi - Van'ın renkli simalarından Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Ahi’nin  düzenlediği mitinge yüzlerce kişi katıldı. Ahi, 81 projesini açıklayarak destek istedi.

Kendini "yerli patates" olarak tanıtan Van'ın Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Ahi, Kültür Sarayı Yanı, Musa Anter Parkı'nda miting düzenledi.

Yüzlerce kişinin katıldığı mitingde vatandaşlara seslenen Ahi "Ben müslüman bir Kürdüm. Siz kendinizden biri olan İdris Ahi'yi başkan seçin, ben de sizlere hizmet edeyim. Her canlı ölümü tadacaktır, biz de ölümlüyüz. Ama ölsek de kendi memleketimizde öleceğiz” dedi.

Miting alanında açılan “Yerli kartol (patates) İdris Ahi” ve “Oyumuz yerli patatese” yazılı pankartları okuyan Ahi, “Biz de diyoruz ki bundan sonra yerli Müslüman ve yerli Kürt bu belediyede olacak” diye konuştu.

2028’de cumhurbaşkanlığına aday olacak

Seçilmemesine rağmen 15 yıldır her seçimde aday olan Ahi, 2028’de yapılacak seçimde Cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladı.

Seçildiği taktirde 81 projeyi hayata geçireceğini anlatan Ahi’nin vaatleri arasında, Vanspor'u şampiyon yapmak, 50 bin kişilik stat, alt ve üst geçitler, halka uygun ödeme kolaylığı konutlar, Akdamar Adası'na kadar teleferik hattı var.

Ahi konuşmasında sık sık espri yapmaktan da kaçınmadı. Seçildiği halde kentin her yerine doğalgazın ulaşması için çalışacağını belirten Ahi, “Ancak bu belediyeyi aşar, hükümetin işi, ama ben yaparsam faturanızı ödeyeceksiniz ha” diyerek espri de yaptı.  

Ahi’nin konuşmaları esnasında sık sık “Başkan” sloganları atıldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli