Enkazda 78 kilo altın bulunmuştu: Kuyumcu aileden açıklama

25-02-2023
A+ A-

Haber Merkezi – Maraş’ta enkazda bulunan 78 kilogram ağırlığındaki altın kemerin sahibi olduğu iddia edilen Zabun Ailesinden yapılan açıklamada, "Haberler gerçek dışıdır. Sayın M. Akif Zabun bahsi geçen adreste ikamet etmemektedir" denildi.

İki büyük depremle çok sayıda binanın yıkıldığı ve binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Maraş'ta enkaz çalışması sırasında ekipler bir çanta dolusu altın kemer buldu.

O ana ilişkin görüntüler kısa sürede sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Maraş'ın ünlü kuyumcusuna ait olduğu iddia edildi

78 kilo ağırlığında olduğu öğrenilen altınların Maraş'ın ünlü kuyumcusu İbrahim Zabun'a ait olduğu öne sürüldü.

Deprem felaketinde yerle bir olan Pentapark Apartmanında oturduğu iddia edilen İbrahim Zabun ve çocuklarının ise enkazdan sağ çıkıp çıkmadığı ise bilinmiyordu.

İddialara yalanlama

Haberlerin ardından kuyumculuğun hesabından bir açıklama yapıldı.

Metinde, "Çeşitli haber sitelerinde yapılan sayın M. Akif Zabun Bey’in hayatını kaybetmesi ve 78 kilo altın bulunması ile ilgili haberler gerçek dışı ve asılsızdır. Bu paylaşım Zabun Bey’in şahsi isteğidir. Kendisi bahsi geçen adreste de ikamet etmemekteydi. Kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Yeniçağ’dan Tolga Şahin’e konuşan Akif Zabun’un oğlu Hayrettin Zabun da babasının hayatta olduğunu belirtirken altınların kendisiyle ilgisinin bulunmadığını kaydetti. Zabun, enkazın bulunduğu binada babasının 2 sene evvel oturduğunu bu nedenle altınların babasının sanılabileceğini ifade etti.

Altınlara ne olacak?

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde muhafaza edilen altınların kime ait olduğu araştırılacak. Sahibinin ya da mirasçılarının çıkmaması durumunda ise altın kemerlerin 5 yıl sonra Milli Emlak'a devredileceği öğrenildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli