Onur Gencer Suriye’de sağlık görevlisi olarak kalmamış, silahlı eğitim almış

25-01-2022
Ömer Sönmez
Etiketler Deniz Poyraz HDP Onur Gencer HDP İzmir
A+ A-

Haber Merkezi - İzmir'de HDP binasına düzenlenen saldırı sonucu 17 Haziran 2021'de hayatını kaybeden Deniz Poyraz'ın davasının ikinci duruşması dün İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Güvenlik önlemleri ve katılımcıların yoğunluğu nedeniyle duruşma 3,5 saat geç başladı.

Davaya Deniz Poyraz'ın ailesi ve avukatları, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, çok sayıda HDP Milletvekili ve üyeleri, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, çok sayıda baro başkanı, sivil toplum kuruluşu, kadın dernekleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

HDP Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Cahit Kırkazak, "Bu ırkçı ve cinsiyetçi bir saldırıdır. Bu aynı zamanda bir siyasi davadır. Dolayısıyla failler, olayın arkasındakiler, katile yardım edenler de ortaya çıkarılmalıdır” dedi.

Mahkeme salonunda hazır bulunan Deniz Poyraz'ın katili Onur Gencer, HDP binasına planlayarak ve ırkçı saiklerle girdiğini ve binada bulunan herkesi öldürmek istediğini bir kez daha itiraf etti. Katil ayrıca Suriye'de silah eğitimi aldığını da söyledi.

Deniz Poyraz'ın ailesinin avukatı İmdat Ataş, "Druşmada yeni bilgiler ortaya çıktı. Katil zanlısı Suriye’de kaldığı dönemde sağlık memuru olarak kalmamıştır. Silah eğitimi alıp Türkiye'ye sevk edilmiştir. Yargılama sürecinde zanlının bağlantılarının delilleriyle birlikte ortaya çıkmasını bekliyoruz” dedi.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de "Katil, HDP binasına ırkçılık ve siyasi nedenlerle saldırdığını bir kez daha itiraf ediyor. Bu açıkçası bu önceden tasarlanmış bir cinayet” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tanıkları dinledikten sonra sanık Onur Gencer'in tutukluluk halinin devamına karar verdi ve dava 29 Nisan 2022'ye ertelendi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli