Erdoğan: Pazartesi günü yeni müjdeler açıklayacağız

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Erzurum’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız. Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra da milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcükapı Kentsel Dönüşüm Projesi, İspir-Rize İl Sınırı Yolu ve Çat Afet Konutları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılmak üzere Erzurum'a gitti.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Her kulaklarına üfleneni proje sanıyorlar. Bizse 20 yıldır her söz verdiği projeyi inşa etmiş bir kadroyuz.

Geçtiğimiz 20 yılda asırlık demokrasi ve kalkınma adımlarına imza attık.

Erzurum'un kışı ve soğuğu meşhur olabilir. Ama bizim de ülkemizin dört bir yanını sarıp sarmaladığımız doğal gaz hatlarımız var. Bugün Olur, Tekman, Çat ve Karayazı ilçelerimizi de doğal gaz ile buluşturuyoruz. Böylece Erzurum'un 20 ilçesinin 19'u doğal gazın rahatlığına ve ekonomikliğine kavuşuyor.  Sadece Erzurum'da yaptığımız doğal gaz yatırımları yaklaşık 4 milyar lirayı geçiyor.

Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız. Aynı şekilde Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra da milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak.

Hep söylediğim gibi, Türkiye'nin imkanlarını milletimizin her kesimine sunarak adım adım refahımızı yükseltecek, güvenliğimizi güçlendirerek huzurlu bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz.

Bugün de birileri akıllarına geleni söylemeyi siyaset, her kulaklarına üfleneni proje sanıyor. Biz ise 20 yıldır her sözümüzü tutmuş bir kadroyuz. Biz de yalan yok, hakikat var. Eser ve hizmet siyasetiyle Erzurum'un da altyapı eksikliklerini giderdik. İspir-Rize yolu önemli ulaşım projelerinden biridir.

Azerbaycan'la bölgede yeni bir dönemin temellerini atıyoruz. Ermenistan'ın barış, güvenlik, huzur istikametinde mesafe almasıyla işler daha da hızlanacaktır.

Bir asır önce küllerinden yeniden doğan bu şehrin önümüzdeki 100 yılda şahlanışının önünde kimse duramayacaktır. Tabii bunu sefaletin ve zulmün kol gezdiği eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşanlar değil. Bunu yapacak olan her biri ayrı istikamete giden partilerin çıkardıkları toz bulutunda boğulan siyasiler hiç değil. Türkiye’yi son 20 yılda nasıl asırlık bir demokrasi ve kalkınma atılımına beraberce kavuşturduysak, Türkiye Yüzyılı’nı da yine beraberce inşa edeceğiz. Gözümüzün nuru gençler, bir asır önce sizlerin geleceği için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden ecdadınıza layık olmak için 2023’e önce siz sahip çıkacaksınız. Buna var mısınız?

Atalarım ‘makam adamı bozmaz. Ayarını ortaya çıkartır diye bir sözü var. Biz belediye başkanlığından başbakanlık ve cumhurbaşkanlığına kadar üstlendiğimiz görevlerde ülkemize ve milletimize hizmet etme konusundaki ayarımızı ortaya koyduk. Kardeşlerim şimdi birileri çıkmış bizimle eser ve hizmet siyasetinde beceremedikleri rekabeti, istismar, yalan ve iftira üzerinden seçim yarışına çevirmek istiyorlar. Hep söylediğimiz gibi siyaset meydanı er meydanıdır.  Biz bu meydanda herkesle kapışmaya varız ama meydan er meydanı olacak, karşımıza çıkanlar da er olacak er. Er olacak ki bu kapışmadan ülkenin ve milletin hayrına neticeler doğsun.

Siyasi müktesepleri darbecilere vesayetçilere içeride ve dışarıda arkası karanlık odaklara dayanarak iktidar yolu aramaktan ibaret olanlarla böyle bir mertçe yarış yapılamıyor. Hatırlayın 2007’de cumhurbaşkanını bize seçtirmemek için ne dolaplar çevirdiler. Hatırlayın, 2013’te gezi olaylarından itibaren ülkeyi karıştırarak ne oyunlar oynadılar.

Hatırlayın, 2016’da 15 Temmuz gecesi milletten alamadıkları iktidarı darbecilerden televizyon başında nasıl heyecanla beklediler. Bay Kemal Atatürk Havalimanı’ndan FETO’cuların yardımıyla tankların arasından geçerek nereye gitti? Belediye başkanının evine gitti. Orada kahvesini yudumladı. Biz nereden geldik? Biz de Atatürk Havalimanı’nda bizi bekleyen on binlere geldik.

Şimdi önümüzdeki seçimler için kurulan fiskos masasında aylardır ne sinsi ne kirli  pazarlıklar yaptılar. Amaç ne? Erdoğan’ı ve onun şahsında Cumhur İttifakı’nı devirmek. Peki yerine ne koyacaklar belli değil. Hadi bunu başardılar, gelince ne yapacaklar? Söyledikleri tek şey bizim yaptıklarımızı yıkacaklar. Her şeyi eskiye döndürecekler. Bunun için yurt dışına gidip ekonomiyi tefecilere  teslim etme sözü verdiler. Terör örgütlerinin uzantılarıyla masa altında el sıkışıp güvenliği onlara teslim etme sözü verdiler.

Birileri kendine başka topraklarda bir gelecek hayal edebilir, fırsatını bulunca kaçıp oralarda kendi ülkesine her türlü iftirayı atabilir. Ama bu halkın işte görüyorsunuz, helal sütü emmiş hiçbir ferdi ne herhangi bir terör örgütü için ne herhangi bir sapkın ideoloji için ne herhangi bir nefsi hedef için ülkesini satmaz, milletine ihanet etmez."