POLEMİK BÜYÜYOR - Davutoğlu: İhanet.../ HDP: Tutarsızlık

24-12-2015
Rûdaw
Etiketler Davutoğlu HDP Demirtaş Moskova Bilgen Nazmi Gür Rusya
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi yanlıştı" diyen HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a tepki göstererek, “Bu sözler tam bir rezalet ve millete ihanet" dedi.

 

Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde katıldığı KOSGEB Girişimcilik Ödül Töreni'nde konuşan Davutoğlu, "Genç kardeşlerimizi direniş adı altında teröre davet edenler başarılı olamayınca yurt dışında kapı kapı dolaşıp bizi şikayet ediyorlar" ifadesini kullandı.

 

"Kimileri yurtdışında Türkiye'nin itibarını düşürmeye çalışıyor" diye konuşan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

 

"Böyle bir süreçte Rus uçakları masum Türkmenler’i, masum Araplar’ı, masum Kürtler’i Azez'de, Halep'te, İdlip'te, Bayırbucak'ta bombalarken koşa koşa Rusya'ya gidip destek bildirmek açık bir şekilde bu millete ihanet etmektir. Moskova'da onlarla yan yana gelip Türkiye'yi eleştirmek sadece bu ülkeye değil, insanlığa da ihanettir.”

 

Davutoğlu, "Başka ülkelerin başkentlerine gidip ülkenizi şikayet etmeyin. Bu ülkeye bir aidiyetiniz olsun" dedi.

 

HDP'den Davutoğlu'ya: Tutarsızlık

 

HDP Eşbaşkan Yardımcısı Nazmi Gür, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “HDP Eş Genel Başkanı'nın Rusya'da, 'Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi yanlıştı' demesi tam bir rezalet ve tam bir ihanettir” şeklindeki ifadesinin kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

Rusya Gezisi hakkında yazılı açıklama yapan Nazmi Gür, AK Parti Hükümeti'nin halihazırda Rusya Hükümeti ile temaslarını sürdürmesini “ihanet” olarak algılamazken, HDP'nin Rusya Hükümeti ile görüşmesinin ihanet olarak görülmesini, “En hafif deyimiyle tutarsızlıktır” diye yorumladı.

HDP Sözcüsü Bilgen: Aynaya baksınlar

 

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ise, Moskova ziyaretiyle ilgili yapılan eleştirilerin, HDP'yi zayıflatmaya yönelik bir saldırı olduğunu söyledi.

 

Bilgen, Selahattin Demirtaş’ın Moskova ziyaretine yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirisine “Kütüphanede poz vermeye benzemez bu işler” diye karşılık verdi.

 

"Sayın Cumhurbaşkanı bu konuyla ilgili eleştirisini yaparken bir Enver (Enver Paşa) özentisini de paylaşmış olmasını da yadırgıyoruz" diyen Bilgen, şöyle devam etti:

 

"Kütüphanede poz vermeye benzemez bu işler. Edirne'de Enver olacağına Bulgarlar olsun diyenler kimdi? Bunu Sayın Cumhurbaşkanı danışmanlarına araştırtsın. Bizi hainlikle suçlayacaklarına aynaya baksınlar."

 

Demirtaş ne demişti?

 

23 Aralık’ta Moskova'da temaslarda bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Rusya uçağının düşürülmesini doğru bulmadıklarını fakat Türkiye ile Rusya arasındaki krizin iki topluma zarar vermeyecek bir şekilde çözüm yoluna girmesini istediklerini söylemişti.

 

Demirtaş, “Hükümetin uyguladığı dış ve iç politikanın çatışma, gerilim ve savaş üreten bir politika olduğundan, bütün bunların da bütün Türkiye’deki tüm topluma zarar verdiği inancıyla bazı görüşmeler yapıyoruz, yapamaya devam ediyoruz" diye konuşmuştu. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli