Sessizliğini bozdu: Soylu'yu gömelim derken devletin birimlerini de gömüyorlar

24-11-2023
Etiketler Süleyman Soylu Operasyon Organize suç örgütü Comanchero
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu, çökertilen “Comanchero” isimli suç örgütünün lideri Hakan Ayık'a vatandaşlık verildiği iddiasına sert tepki göstererek, "Kırmızı bültenle aranan birinin vatandaş olabilmesi hatta ikamet bile alabilmesi kanunen de fiilen de mümkün değildir. İftiralar yalanlar yakıştırmalarla Süleyman Soylu'yu gömelim derken tüm devletin birimlerini aynı zamanda gömüyorlar" dedi.

Türkiye İçişleri Bakanlığı 2 Aralık’ta düzenlenen operasyonla Avustralya merkezli olan ve liderliğini "Reis" lakaplı Hakan Ayık'ın yaptığı uluslararası suç örgütü Comanchero'nun çökertildiğini duyurdu.

Ardından, INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan çete lideri Ayık'a Türkiye'de vatandaşlık verildiğine yönelik haberler medyada yer aldı. Kendi dönemini ilgilendirem söz konusu haberlere tepki gösteren Süleyman Soylu sosyal medya platformu X üzerinden açıklama yaptı.

Soylu, tweet'inde şu ifadeleri kullandı:

"Devletin tüm birimlerini emniyet istihbarattan MİT'e, İNTERPOLDEN Nüfus'a, Tapu'dan Valiliklere, Bakanlıklardan Cumhurbaşkanlığına kadar töhmet altında bırakan, gazetecilerin tüm detaylarını elde ettiği! kamuoyuna manipüle ederek servis ettiği bu haberlerin doğru bilgilerini herkesin öğrenme hakkı var. Kırmızı bültenle aranan birinin vatandaş olabilmesi hatta ikamet bile alabilmesi kanunen de fiilen de mümkün değildir. İftiralar yalanlar yakıştırmalarla Süleyman Soylu'yu gömelim derken tüm devletin birimlerini aynı zamanda gömüyorlar. Devletin yaptığı bütün mücadeleyi fitne ve iftira ile hedef alan anlayış hastalıklı ve sistematik olarak Türkiye'ye narko devlet iftirası atanların hezeyanıdır."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli