Erdoğan, Veliaht Prens ile görüştü

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, telefonda görüştü.

 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın talebi üzerine gerçekleşti.

 

Görüşmede, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin bütün yönleriyle aydınlatılması için ortak çaba harcanması hususu ve bu çerçevede atılması gereken adımlar ele alındı.

 

2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra haber alınamayan ve öldürüldüğü açıklanan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı dünyanın gündemine oturmuş bulunuyor.

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı konuşmada, "Suudi Arabistan yönetiminden bundan sonra meselenin tüm sorumlularını ortaya çıkarmalarını ve hukuk üzerinde gereken cezalara çarptırılmalarını bekliyoruz. Planlı olduğuna dair güçlü emareler bulunuyor. Bu 15 kişi cinayet günü niçin İstanbul'da toplanmıştır? Bu kişiler kimden emir almışlardır? Başkonsolosluk binası günler sonra incelemeye açıldı? Cinayet ortadayken ondan tutarsız açıklamama niye yapıldı? Cesedi niçin hala ortada yok? Cesedin yerli işbirlikçiye verildiği ifadesi doğruysa, bu yerli işbirlikçi kimdir? Güvenlik ve istihbarat birimlerimizin elinde hadisenin planlı olduğuna işaret ediyor. Savcılıktaki soruşturma dosyasında yerlerini alacak” demişti.

 

Erdoğan ayrıca, “Bir çağrı yapıyorum; Suudi Arabistan Kralı başta olmak üzere üst yönetimedir. Olay İstanbul'da olmuştur. Bu 15 + 3 kişinin yargılanmasının İstanbul'da yapılması teklifimdir. Takdir kendilerinin, bu benim teklifim" değerlendirmesinde bulunmuştu.