Tezkere sonrası HDP ve CHP’nin görüşü

24-09-2017
Rûdaw
Tezkere TBMM'den geçti
Tezkere TBMM'den geçti
Etiketler TBMM Tezkere CHP HDP
A+ A-

Ankara (Rûdaw) – Türkiye’de hükümete, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon için yetki veren tezkere; AK Parti, CHP ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi, HDP karşı çıktı.

 

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulu sonrası “Irak’ın toprak bütünlüğünün bozulmasının Türkiye için tehdit olduğu” belirtilerek, bu yönde adımların atılması istendi. Ancak bu adımların tam olarak ne olacağı, somut şekilde belirtilmedi.

 

HDP, ekonomik yaptırımların olabileceğini öngörüyor.

 

Rûdaw’a konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, “Ellerinden gelse saldıracaklar ama bunu yapamıyorlar. Türkiye böyle yaparsa bir savaşa girecek. Bu savaşta katliamlar, ölümler yaşanır. Fakat Kürtler topraklarını bırakıp hiçbir yere gitmez. Tehditlerini sürdürüp bazı ekonomik yaptırımlarda bulunabilirler. Tabi bunu da yapabilirlerse, Türkiye ekonomisi buna ne kadar müsaitse. Daha fazlasını yapamazlar” dedi.

 

Hükümete tezkere konusunda anamuhallefet partisi CHP’den destek geldi.

 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Ulusal güvenliğimiz üzerinde bir tehdit oluşması ve vatandaşlarımızın can güvenliğinin tehlikeye girmesi durumunda, uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanmak için hükümete bu yetkiyi veriyoruz. Ancak bu yetkinin, uluslararası toplumun izni olmadan kullanılmasına ve Türkiye’yi olumsuz göstermesine karşıyız” ifadelerinde bulundu.

 

Önümüzdeki ay gündeme gelmesi beklenen tezkere, hükümetin önerisi üzerine öne alınarak dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’de (TBMM) oylandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli