Tuğrul Türkeş: Can Atalay ve Çiğdem Mater'i de ziyaret edeceğim

2 saat önce
Rûdaw
Etiketler Tuğrul Türkeş Osman Kavala Can Atalay Gezi davasıı Ziyaret
A+ A-

Haber Merkezi - Gezi davası hükümlüsü Osman Kavala'yı cezaevinde ziyaret edeceğini açıklamasının ardından MHP ile bazı AK Partililerin yanı sıra İYİ Partili kardeşi Ayyüce Türkeş'in tepkisini çeken AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Çiğdem Mater'le görüşmek için de başvuru yaptığını söyledi.

Osman Kavala ile görüşme talebinden vazgeçmediğini hatta cezaevinde diğer gezi davası tutukluları Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Çiğdem Mater’i de ziyaret etmek için bakanlığa başvurduğunu açıklayan Türkeş, Karar gzetesine konuştu.

“Bana öğretilen milliyetçilik bu”

Tuğrul Türkeş, 19 Temmuz'da Adalet Bakanlığı'na ve Meclis Başkanlığı'na dilekçe verdiğini ve izin beklediğini belirterek, “Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı olarak 4 isim için de müracaatımızı yaptık, bekliyoruz, Adalet Bakanlığı iznimizi onaylar onaylamaz ziyaretlerimi gerçekleştireceğim” dedi.

Tuğrul Türkeş, daha önce Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada, "Bakanımız Yılmaz Tunç'tan rica ettim. (Kavala ile) Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Bir ara ziyaret edeceğim. Osman Kavala'yı ilk kez o ziyarette görmüş olacağım. İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu. Bana öğretilen milliyetçilik bu. Türkiye için en iyi şartlarda kaynak bulmak gerekir. Ayrıca, ben hayatının 7 yılını, ömrünün 10'da 1'ini cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğuyum" demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli