Türkiye’den IŞİD'e hava operasyonu

24-07-2015
Rûdaw
Etiketler Türkiye IŞİD operasyon
A+ A-

Haber Merkezi - Kilis'te dün bir astsubayın Suriye'deki IŞİD mensupları tarafından öldürülmesinin ardından, örgütün Türkiye sınırına yakın hedefleri  3 F-16 tarafından vuruldu.

 

Operasyon kararı dün düzenlenen Özel Güvenlik Toplantısı'nda alındı.

 

Gece 3:12'de Diyarbakır'dan havalanan uçaklar, bir saat 12 dakika havada kaldı, örgüte ait 3 hedefi vurduktan sonra 4:24'te üslerine döndü. 

 

Operasyon, Başbakanlık Koordinasyon Merkezi ve Genelkurmay Harekat Başkanlığı tarafından koordine edildi.

 

Hava operasyonuyla ilgili resmi açıklama da Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapıldı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 

"Türk Silahlı Kuvvetleri milli imkan ve kabiliyetler ile Özel Güvenlik Toplantısı’nda alınan kararlar çerçevesinde DAEŞ terör örgütüne ait Suriye sınırları içindeki hedeflere dönük bir operasyon gerçekleştirmiştir. Saat 03:12’de Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan  3 F-16 havalanmış, 03:40 - 03:53 arasında icra edilen hava harekatı ile DAEŞ terör örgütüne ait 3 hedef vurulmuştur. Daha önceden belirlenen 2 karargah ve 1 toplanma noktasına 4 güdümlü bomba atılmıştır. Uçaklarımız 04:24’te üslerine intikal etmişlerdir."

 

Açıklamanın sonunda, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ulusal güvenliğini korumak için gerekli önlemleri almakta kararlıdır" denildi.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli