Onedio’nun Diyarbakır-Mardin'deki 'yangın' paylaşımına tepki yağdı

24-06-2024
Etiketler Onedio Mardi Diyarbakır Yangın Orman yangını
A+ A-

Haber Merkezi – 15 kişinin yaşamını yitirdiği Diyarbakır –Mardin’deki yangın felaketini 'Köylü Şirinlerin başlattığı anız olimpiyat ateşi Mardin'e doğru ilerliyor!' şeklinde tiye alan Onedio editörü gelen tepkiler üzerine özür diledi, içeriği kaldırdı.

20 Haziran Perşembe günü akşam saatlerinde Mardin’in Çınar ilçesinde başlayan yangın kısa sürede Mardin’in Mazıdağı köylerine ulaşmış, yaşanan felakette 15 kişi yaşamını yitirmiş, 73 kişi ise yaralanmıştı. Faciada binlerce dönümlük ekili alan yanarken yüzlerce küçük baş hayvanda ölmüş veya feci şekilde yanarak yaralanmıştı.

Bu faciayı sosyal medyada tiye ve alaya alanlar dikkatten kaçmadı. En son Diyarbakır Barosu yangındaki felaket videolarını paylaşarak bunu “ırkçı” ve “şoven” bir linçe dönüştüren hesaplar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Türkiye’de online yayın yapan Onedio medya platformundaki yangına ilişkin son paylaşım büyük tepkiye yol açtı.

Onedio platformunun 'Köylü Şirinlerin başlattığı anız olimpiyat ateşi Mardin'e doğru ilerliyor!' şeklindeki paylaşımı öfke yarattı. Birçok sosyal medya platformu bunu ‘ırkçı’ bazıları ise ‘ayrımcılık’ olarak değerlendirdi.

Gelen tepkiler üzerine içeriğin oluşturucusu Sina Ateş sosyal medya üzerinden özür dileyerek, içeriğin kaldırıldığını duyurdu.

Paylaşımını yangının ‘anız yakımı’ndan kaynaklı sandığı için bu paylaşımı yaptığını belirten Ateş “anız kaynaklı değil, elektrik kaynaklı olduğu bilgisini aldım” dedi.

Sina Ateş açıklamasında “Niyetim kimseyi kırmak ya da üzmek değildir hele ki böyle bir olayla... bu çizimleri yaparken de ne etnik ne de sınıfsal olarak ayrım yapmak asla aklıma gelmemiştir. Yine kalbini kırdığım ve aksini düşündürttüğüm varsa özür diliyorum” ifadelerini kullandı ve ekledi:

“Ancak, bu postu bir provokasyon aracı haline getirip sayfayı saldırı altına tutmanızı da doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum.”

Sina Ateş’in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

“Şu anda sayfamdaki hareketliliği görünce bir açıklama ihtiyacı duydum.

Cuma günü paylaşmış olduğum postun içerisindeki bir görselde Diyarbakır'daki yangınların anız kaynaklı çıktığı hakkında bir çalışma yapmıştım.

“Anız kaynaklı değil, elektrik kaynaklı olduğu bilgisini aldım”

Bugün ben de sizlerle beraber savcılığın sunduğu ön rapor hakkında bilgi edinerek anız kaynaklı değil, elektrik kaynaklı olduğu bilgisini aldım.

Hassasiyetinizi çok iyi anlıyor ve paylaşıyorum. Kederimi, derdimi, üzüntümü ya da neşemi farklı bir şekilde ifade ediyor olmak, o konuya üzülmediğim anlamına gelmemektedir.

Niyetim kimseyi kırmak ya da üzmek değildir hele ki böyle bir olayla... bu çizimleri yaparken de ne etnik ne de sınıfsal olarak ayrım yapmak asla aklıma gelmemiştir. Yine kalbini kırdığım ve aksini düşündürttüğüm varsa özür diliyorum.

“Sayfayı saldırı altına tutmanızı da doğru bulmuyorum”

Ancak, bu postu bir provakasyon aracı haline getirip sayfayı saldırı altına tutmanızı da doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli