Türk Veteriner Hekimleri Birliği: Bizler bu yasa çıksa da ötanazi yapmayacağız

24-05-2024
Etiketler Türk Veteriner Hekimleri Birliği Hayvanları Koruma Yasası Ötenazi
A+ A-

Haber Merkezi - Türk Veteriner Hekimleri Birliği, sokak hayvanlarını zehirli enjeksiyon ile öldürülmesine karşı olduklarını ve tasarının yasalaşması durumunda ötanazi yapmayacaklarını açıkladı.

Ak Parti’nin hazırladığı  Hayvan Hakları Yasası’nda değişiklik tasarısı daha Meclis gündemine gelmeden tartışılmaya başlandı.  Hükümetin hazırladığı yasa tasarısına bir tepki de Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden geldi.

Birlik, tasarının yasalaşması durumunda dahi ötanazi yapmayacaklarınını duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 "Tasarıda olduğu söylenen ötanazi işlemi, hayvanların tıbbi yöntemler yoluyla, hızlı, ağrısız ve acısız bir şekilde yaşamının sonlandırılması anlamına gelmektedir

 Ötanazi, ölümle karşı karşıya kalınması halinde, acının ve ağrının kalıcı olduğu veya hafifletilemediği durumlarda tıbbi gerekçeler ile uygulanan bir yöntemdir.

Ötanazi sadece veteriner hekimler tarafından uygulanabilir ve sağlıklı bir hayvana uygulandığında katliamdan başka bir anlam taşımaz.”

 Sağlıklı hayvanların ötanazisi ve itlafı veteriner hekimler açısından da etik, insani ve vicdani değildir, evrensel hekimlik değerleri ile de bağdaşmamaktadır. Veteriner hekimler olarak bizler bu yasa çıksa da ötanazi yapmayacağız.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli