Emine Şenyaşar: Adalet arıyoruz ama hiç bir yerde yok

24-05-2022
Rawin Sterk
Etiketler Emine Şenyaşar Ferit Şenyaşar İstanbul Urfa AK Parti
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) - Eşi ve iki oğlu, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından katledilen Emine Şenyaşar, “Bana evlatlarımı vermeyene kadar evime dönmeyeceğim, dönemem” dedi. Oğlu Ferit Şenyaşar da, “Türkiye’de artık herkes bizim davamızı biliyor. Büyük bir haksızlık ve zulüm var” ifadelerini kullandı.

İstanbul Tabip Odası (İTO), Dişhekimi Sevinç Özgüner anısına düzenlenen “İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödülü”nü bu yıl Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’a verdi.

Ödül töreninin ardından Rûdaw’a konuşan Emine Şenyaşar, “Bize destek olmak için yanımızda duranlar sayesinde ayaktayız. Allah hepsinden razı olsun. Tüm partiler yanımıza geldiler, Ramazanda bizimle iftar açtılar. Şehirdekiler evlerini bırakıp yanımıza geliyordu” dedi.

“Adalet arıyoruz ama adalet yok. Toprağı kazdık ama orada da yok” diyen Şenyaşar, yaşlı gözlerle “Hala bize zulüm ediliyor. Polisler bize çok zulüm etti. Adliyede Ferit’imi dövdüler, onu da öldürecekler sandım. Bizi nezarete attılar. Oğlumu hapse attılar, ölümüne dövdüler” diye konuştu.

Şenyaşar, “Ömrümde böyle zulüm görmedim. Beş kardeştiler, dükkanımız vardı. Gündüz işe gider akşam evlerine dönerlerdi. Ama Halo ailemi dağıttı. Çocuklarımı dükkanın içinde taradılar. Hastanede evlatlarımı öldürdüler. Kayıtları da gizlediler. Bu nasıl devlet, bu nasıl adalet. Kim sebep olsuysa Allah daha beterini versin” dedi.

Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattıkları “Adalet Nöbeti”ni devam ettireceklerini belirten anne Şenyaşar, “Bana evlatlarımı vermeyene kadar evime dönmeyeceğim, dönemem. Torunlarım var. Celal’imin 3 evladı vardı, yetim kaldılar. Halo’yu vekillikten atsınlar. Erdoğan da onun hırsız olduğunu biliyor. Kaç kişiyi öldürdüklerini biliyorlar. Kayıtları neden gizliyorlar? Suçluysa çocuklarım cezasını çeksin ama gerçekleri gizliyorlar. Hastane ve dükkandaki kayıtları kaybettirdiler. Hükumet peşine düşüp gerçekleri ortaya çıkarmalı. 1 yıldır Adliye önünde oturuyorum, hiç mi içleri acımıyor?” ifadelerini kullandı.

Feti Şenyaşar da kendileri ile yapılan dayanışmanın çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Adliye önünden geçip bize ‘boşuna oturmayın, adalet yok’ diyorlar. Biz buna rağmen bizi ayakta tutan bu direnişimizdir. Türkiye’nin bir çok yerinden bizi bu tür tören ve konferanslardan davet alıyoruz. Ama annemin sağlık sorunları nedeniyle katılamıyoruz. Türkiye’de artık herkes bizim davamızı biliyor. Büyük bir haksızlık ve zulüm var. Suruç devlet hastanesinde 3 insan katledilmiş, üzerinden 4 yıl geçiyor. Dava ile ilgili içinde milletvekilinin abisi de dahil 4 kişi tutuklandı. Onun dışında hiç bri gelişme yaşanmadı. Hastane davası hakkındaki gizlilik kararı devam ediyor. Katliamı 50 kişi yaptı, 4 kişi tutuklandı. Bu sadece hukuki bir adımdır, devamının getirilmesini istiyoruz. Bunun yanında 4 yıldır kardeşimiz tek kişilik hücrede rehin tutuluyor. Kardeşimiz bırakılana kadar, dava açığa kavuşturulana kadar adliye önündeki mücadelemiz devam edecek.”

14 Haziran 2018'de AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim gezisi sırasında gerçekleşen saldırı, silahlı çatışmaya dönüşmüş, Yıldız'ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız, esnaf Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar yaşamını yitirmişti.

Çatışmada babasını ve iki kardeşini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar 17 Haziran'da taburcu edildiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İstanbul Tabip Odası (İTO), Dişhekimi Sevinç Özgüner anısına düzenlenen “İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödülü”nü bu yıl Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’a verdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli