Enkazda bulunan bir çanta dolusu altın kemerin kime ait olduğu ortaya çıktı

Haber Merkezi - Maraş merkezli depremlerinin ardından enkaz kaldırma çalışmaları sırasında bir kepçe operatörü altın kemer dolu çanta bulmuştu. Altınların kentin ünlü kuyumcusu İbrahim Zabun'a ait olduğu belirlendi.

6 Şubat günü Maraş'ta yaşanan depremin ardından bölgede enkaz çalışması sırasında ekipler bir çanta dolusu altın kemer buldu. 

İhbar üzerine enkaza gelen polis, altın dolu çantayı tutanakla teslim aldı.

O ana ilişkin görüntüler kısa sürede sosyal medyada paylaşıldı.

Emniyet ekiplerinin teslim aldığı 78 kilo ağırlığında olduğu öğrenilen altınların Maraş'ın ünlü kuyumcusu İbrahim Zabun'a ait olduğunu tespit edildi.

Deprem felaketinde yerle bir olan Pentapark Apartmanında oturduğu öğrenilen İbrahim Zabun ve çocuklarının ise enkazdan sağ çıkıp çıkmadığı ise bilinmiyor.

Bölgedeki kuyumculara altın verdiği öğrenilen İbrahim Zabun'un dairesinin bulunduğu apartmanın enkazından çıkan altın kemerlerin her birinin ise 10 bin dolar değerinde olduğu öğrenildi.

Maraş Emniyet Müdürlüğü'nde muhafaza edilen altınların yaşaması durumunda İbrahim Zabun'a aksi durumda ise mirasçılarına verilecek.

Mirasçılarının da çıkmaması durumunda ise altın kemerlerin 5 yıl sonra Milli Emlak'a devredileceği öğrenildi. (Ajanslar)