87 yaşındaki depremzede Fatma ana iki şeyi hiç unutmuyor

24-02-2023
Rawin Sterk
Etiketler Adıyaman Deprem Enkaz Maraş depremi Fatma ana
A+ A-

Adıyaman (Rûdaw) - 87 yaşındaki Fatma ana ya da Fatma Çarşı, Adıyaman’daki depremzedelerden biri. Fatma ana alzheimer hastası. Her şeyi unutuyor, hatta kızına akrabam diyor, bazen gelinim diyor. Ancak, hastalığına rağmen iki şeyi unutmuyor: Kürtlüğü ve 30 yıl önce vefat eden eşi...

Fatma ana tekerlekli sandalyesinde, depremzedeler için kurulmuş olan çadırların önünde oturuyor. Kızı onu deprem sırasında evden çıkarmayı başarmış ama evleri ağır hasar görmüş.

Rûdaw muhabiri Rawîn Stërk ile keyifli bir sohbet yapan Fatma ana, "Ben Kürdüm, biz Şexani  aşiretindeniz, biz Kürt oğlu Kürdüz, aslan evladıyız” diyor.

Fatma ana 30 yıl önce vefat eden eşine olan bağlılığını ve vefasını anlatırken “Keşke onun yerine ben ölmüş olsaydım. O hayatta olsaydı ben kör kalmaya razıydım. Öldüğümde beni onun kabrine koyun diye vasiyet ettim” diyor.

Fatma ana gülerek, mutluluk ve sevinçle, 6 Şubat depremlerinden bu yana Adıyaman ve diğer deprem illerinde bulunan Rûdaw muhabiri Rawîn Strêk'i evine yemeğe davet ediyor ancak; hastalığı nedeniyle evinin yıkıldığından habersiz...

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli