TSK: El Bab kontrol altında

Haber Merkezi - Türkiye Genelkurmay Başkanlığı, 24 Ağustos 2016'da koalisyon güçleriyle koordineli başlatılan “Fırat Kalkanı Harekatı”nda bugün itibarıyla El Bab bölgesinin kontrol altına alındığını duyurdu.

 

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Fırat Kalkanı Harekatı” kapsamında toplam 230 meskûn mahal ve 1925 kilometrekare alanda kontrol sağlandığı kaydedildi.

 

Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi:

 

“Harekâtın hedeflerine ulaşmasında ve böyle başarılı bir sonucun elde edilmesinde hiç kuşkusuz en büyük pay başta hayatlarını bu uğurda hiç çekinmeden feda eden aziz şehitlerimize, operasyonlarda yaralanan ve harekât boyunca kahramanca mücadele eden silah arkadaşlarımıza aittir.

 

Harekâtta hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar dileriz.”

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından gerçekleştirilen harekat kapsamında 25 Ağustos 2016'da Cerablus, IŞİD’den kurtarılmıştı.