Haber Merkezi - HEZKURD, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürtçe Politikaları” isimli raporunu AK Parti ve CHP’ye sundu. HEZKURD heyeti her iki partiden Kürtçe seçmeli dersler için de destek istedi.
HEZKURD Koordinatörü Fevzi Bulgan başkanlığındaki heyet, AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt ile Hukuk ve Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış ile görüştü.
“Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürtçe Politikaları” başlıklı raporunu Kurt ve Alkış’a sunan HEZKURD heyeti, Kürtçe seçmeli dersler için destek istedi. Heyet ayrıca Kürtçe üzerindeki yasakların kaldırılmasını talep etti.
AK Parti eski Milletvekili Abdurrahman Kurt, geçtiğimiz yıl da Kürtçe seçmeli derslerin süresinin uzatılması konusunda girişimde bulunmuş, il eğitim müdürlüklerinden dersi isteyenler önünde engel bırakılmamasını istemişti.
HEZKURD olarak hazırladığımız "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kürtçe polikaları" Raporunu @Akparti genel başkanlığına sunmak üzere Akparti MYK üyesi @ab_kurt beye ve Hukuk işleri başkan yardımcısı @zeyalkis hanıma teslim ettik. Samimi ve içten karşılamasından dolayı teşekkür ediyoruz. pic.twitter.com/17SrIJvYSM
— Fevzi BULGAN (@fevzibulganHZK) January 23, 2023
HEZKURD heyeti daha sonra CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ile bir araya geldi.
Heyet, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kürtçe Polikaları" raporunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunmak üzere Bekaroğlu’na verdi.
HEZKURD olarak hazırladığımız "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kürtçe polikaları" Raporunu @herkesicinCHP başkanı sayın @kilicdarogluk a sunmak üzere Genel başkan yardımcısı sayın @MBekaroglu na teslim ettik.
— Fevzi BULGAN (@fevzibulganHZK) January 23, 2023
Kendisine "ENA PİRİ İYARE" pic.twitter.com/puoWiAbM3Y
“Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürtçe Politikaları” Raporu
Kürt Dil Hareketi (HEZKURD), Kürtçe anadilde eğitim hakkında “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürtçe Politikaları” başlıklı rapor hazırlamıştı.
Cumhurbaşkanlığı, TBMM, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulmak üzere hazırlanan rapor daha önce HÜDA PAR, DEVA Partisi, HDP, Gelecek Partisi ve İYİ Parti’ye de ulaştırılmıştı.
Türkçe, İngilizce ve Kürtçe hazırlanan 23 maddelik rapor, ayrıca Türkiye’deki STK’lara, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Parlamentosu ile Avrupa’daki STK’lara gönderilecek.
Yorumlar
Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın
Yorum yazın